Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall
Header RVF 10 jaar 3
 1. Home
 2. 10 jaar Rijnstate Vriendenfonds
HOERA! DIT JAAR BESTAAT HET RIJNSTATE VRIENDENFONDS 10 JAAR!

Niemand wil in het ziekenhuis opgenomen worden. Maar soms is er geen keus. Gelukkig kun je altijd rekenen op de beste zorg en behandeling; voor jezelf, je kind, een familielid, een medewerker, een vriend(in) of bekende. Naast het bieden van de beste zorg willen we het verblijf zo aangenaam mogelijk maken, voor onze patiënten én voor hun naasten die op bezoek komen.

Wat doet het Rijnstate Vriendenfonds?
Als Rijnstate Vriendenfonds zetten we ons in om patiëntenvoorzieningen mogelijk te maken die niet gefinancierd kunnen worden vanuit de ziekenhuisbudgetten.

In de afgelopen tien jaar hebben we samen met de onmisbare steun van donateurs, bedrijfsvrienden en sponsors ontelbare mooie en waardevolle patiëntenvoorzieningen mogelijk gemaakt. Dit zijn voorzieningen die van waarde zijn voor onze patiënten en hun naasten, en hun verblijf in het ziekenhuis veraangenamen. Ook kunnen we met deze steun belangrijk onderzoek door artsen en onderzoekers binnen Rijnstate stimuleren.

Wij zijn dankbaar en trots op alles wat we de afgelopen jaren gerealiseerd hebben. We laten je graag zien wat deze voorzieningen voor onze patiënten betekenen.

Een kleine greep uit tien jaar Vriendenfonds
Met deze '10 jaar Rijnstate Vriendenfonds expositie' nemen we je mee op reis langs een kleine selectie van ontelbare projecten en onderzoeken die we in deze tien jaar met de geweldige steun van onze donateurs, bedrijfsvrienden en sponsors hebben kunnen realiseren. Ook voor nu en in de toekomst zijn er nog heel veel wensen die we voor onze patiënten in vervulling willen laten gaan.

Laat je informeren, verrassen en inspireren! Mocht je na het zien van de expositie ook willen bijdragen aan een aangenamer verblijf voor onze patiënten, dan nodigen wij je van harte uit om te doneren via één van de links die je hieronder terugvindt, of via onze donatiepagina. Alvast hartelijk dank!

Wij wensen je veel kijk- en leesplezier met onze expositie!

Team Rijnstate Vriendenfonds

Rijnstate Vriendenfonds: Goed doel met ANBI status

Het Rijnstate Vriendenfonds is het officiële goede doel van Rijnstate met een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Dat betekent dat het fonds zich geheel inzet voor het algemeen belang en dat u uw giften aan het Vriendenfonds kunt aftrekken van uw inkomsten- of vennootschapsbelasting (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).

Dokter Daan Rijnstate

Dokter Daan is dé mascotte van het Rijnstate Vriendenfonds. Onze mascotte heeft een eigen Instagram-account waarop de avonturen van deze liefste berendokter van Rijnstate te volgen zijn:

www.instagram.com/dokterdaanrijnstate

Dokter Daan is ook te koop bij Vermaat in Rijnstate Arnhem. Een bereleuk en heel speciaal cadeau, want een gedeelte van de opbrengst gaat naar de mooie projecten van het Rijnstate Vriendenfonds!

2012 | Ondersteuning wetenschappelijk onderzoek

Al vanaf het prille begin ondersteunt het Rijnstate Vriendenfonds wetenschappelijk onderzoek in Rijnstate. Extra onderzoek maakt nieuwe en betere behandelingen mogelijk en draagt bij aan nóg betere zorg en betere vooruitzichten voor onze patiënten. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een effectiever geneesmiddel, een nieuw medisch hulpmiddel, een grotere nauwkeurigheid bij diagnostiek of een betere operatietechniek die leidt tot sneller herstel.

2013 | Samen tegen kinderobesitas

Kinderartsen van Rijnstate slaan samen met huisartsen, jeugdartsen, kindergezondheidscoaches, fysiotherapeuten, diëtistes, psychologen en maatschappelijk werk uit de regio de handen ineen om overgewicht en obesitas bij kinderen te lijf te gaan. Met financiële ondersteuning vanuit het Rijnstate Vriendenfonds ontstaat een speciaal behandelprogramma voor de signalering en behandeling van kinderen met overgewicht en obesitas: GO! Gezond Onderweg!

Kinderen met ernstig overgewicht én hun gezinsleden uit de wijk Malburgen krijgen een eigen kindergezondheidscoach die het kind begeleidt naar meer beweging, betere voeding en die ook op het psychologische vlak de patiëntjes bijstaat. Later wordt dit behandelprogramma door extra financiële bijdrages vanuit het Rijnstate Vriendenfonds uitgebreid naar andere Arnhemse wijken.

2014 | Hoofdhuidkoelers voor het Oncologisch Centrum

Met behulp van een bijdrage van Roparun kunnen twee hoofdhuidkoelers voor Rijnstate, locatie Arnhem worden aangeschaft.

Hoofdhuidkoelers kunnen het leed van een deel van onze patiënten met kanker verzachten. Door bij patiënten de hoofdhuid te koelen tijdens de toediening van chemotherapie, kan de haaruitval ten gevolge van de chemotherapie worden verminderd of voorkomen.

2014 | Raambekleding voor het Stiltecentrum

Verdriet, angst, hoop en blijdschap; het zijn emoties die onze patiënten, hun naasten en onze medewerkers dagelijks voelen. Het Stiltecentrum biedt ruimte om deze gevoelens een plekje te geven. Hier kan je je, dag en nacht, even terugtrekken om te bidden, te mediteren of een kaarsje te branden. Het is een oase van rust temidden van de hectiek van het ziekenhuis.

Met een bijdrage van het Vriendenfonds krijgt deze ruimte een prachtige raambekleding, gemaakt door kunstenares Juliette Huygen. Het is een kunstwerk vol symboliek dat staat voor verbinding en dat ruimte geeft om welke emotie dan ook een plek te geven.

2015 | Een bushokje voor Rijnstate Zevenaar

Na een bezoek aan het ziekenhuis in de regen moeten wachten totdat de bus komt die je naar huis brengt…

Medewerkers van Rijnstate locatie Zevenaar vinden dat dit niet meer kan en vragen financiering aan voor het plaatsen van een bushokje bij de halte van het ziekenhuis. Het Rijnstate Vriendenfonds ontvangt een bijdrage van sponsor Lopital en de gemeente Zevenaar en hiermee wordt een overdekt bushokje met bankje geplaatst.

Vanaf nu kunnen patiënten van Rijnstate Zevenaar zittend en beschermd tegen weer en wind wachten op de bus.

2015 | Bedfiets op de Intensive Care

"De bedfiets voor de IC stond al jarenlang op ons verlanglijstje. Een half uurtje bewegen kan voor onze patiënten al een wereld van verschil maken voor het herstelproces. We kunnen patiënten op de IC hiermee nog beter laten oefenen om spier- en conditieverval zoveel mogelijk te beperken. Naast de lichamelijke voordelen heeft dit ook een positief effect op de mentale conditie van de patiënten.

Dankzij de bijdrage van het Rijnstate Vriendenfonds hebben we nu een bedfiets kunnen aanschaffen. De eerste resultaten zijn al geweldig."

2015 | Klokkenproject Beter Ouder

Wanneer ouderen worden opgenomen in het ziekenhuis, is het van belang dat zij zich goed kunnen blijven oriënteren. Daarom voorziet het Rijnstate Vriendenfonds, met behulp van sponsorgelden, alle patiëntenkamers van een zogenoemde 'kalenderklok': een speciale klok met zeer duidelijke weergave van tijd en datum, die geschikt is voor ouderen, slechtzienden en voor mensen met geheugenproblemen.
Met dit project wil de afdeling Geriatrie de oriëntatie van ouderen tijdens een opname in het ziekenhuis verbeteren.

2016 | Een interactieve tafel voor het Vasculair Centrum

Het Rijnstate Vriendenfonds zorgt voor een interactieve tafel in de nieuwe wachtruimte van het Vasculair Centrum. Aan deze tafel kan de patiënt via digitale schermen direct informatie over zijn of haar behandeling opzoeken en desgewenst deze informatie delen met betrokken dierbaren of familie.

Hiermee krijgt de patiënt meer regie over het verloop van zijn of haar behandeltraject.

2016 | Bijenkorven op het dak van Rijnstate

Via een crowdfundingsactie zamelt het Rijnstate Vriendenfonds geld in voor bijenkasten op het dak van Rijnstate. Door het houden van bijen draagt Rijnstate bij aan een gezonde natuurlijke omgeving. Honingbijen bestuiven fruitbomen en -struiken en leveren uiteraard honing. Wist u trouwens dat honing een natuurlijke antibacteriële werking bezit?

2016 | Sfeervolle inrichting nieuwe ontmoetings- en informatieruimte Oncologisch Centrum

Door een bijdrage vanuit het Rijnstate Vriendenfonds is het mogelijk de nieuwe ontmoetings- en informatieruimte van het Oncologisch Centrum op een warme, huiskamerachtige manier in te richten.

Door sfeer, rust en ruimte toe te voegen, wordt deze ruimte een fijne plek waar patiënten zich even kunnen terugtrekken na een moeilijk gesprek, waar ruimte is voor lotgenotencontact en waar ze extra informatie kunnen krijgen over hun behandeling.

2017 | Interactieve speelwand op de poli Kindergeneeskunde

Vanuit een mooie donatie ontvangt Rijnstate Zevenaar een interactieve speelwand voor de wachtkamer van de poli Kindergeneeskunde.

Deze lichtmuur met honderden LED lichtjes die reageren op aanraking, is bedoeld om de kinderen die in de wachtruimte zitten een fijne en innovatieve manier te bieden om te spelen. Wachten duurt minder lang en de jonge patiëntjes vergeten zo hun onrust en zenuwen.

2017 | Uniek kookboek voor vasculair onderzoek

In samenwerking met het Vasculair Centrum en 19 restaurants uit de regio stelt het Rijnstate Vriendenfonds een uniek kookboek samen met gezonde recepten, speciaal voor mensen met hart en vaatziekten, maar ook voor ieder ander die van gezond én lekker eten houdt.

De opbrengst van de verkoop van het kookboek gaat naar onderzoek naar hart- en vaatziekten binnen het Vasculair Centrum van Rijnstate.

2017 | Extra laag bed voor onze oudere patiënten

Speciaal voor de kwetsbare oudere patiënt in Rijnstate is een zogenoemd 'laag-laag bed' aangeschaft. Bij deze groep is het risico op uit bed vallen vaak groter. Met de aanschaf van het extreem lage bed wordt de kans op vallen en letsel kleiner.

2018 | Een fietslabyrint voor de longafdeling

Bewegen is essentieel voor je gezondheid; zeker ook voor chronische longpatiënten. Om hen tijdens hun ziekenhuisopname de mogelijkheid te bieden op een leuke manier te bewegen, wordt met behulp van het Vriendenfonds en een aantal grote sponsors een fietslabyrint aangeschaft.

Met een fietslabyrint kunnen patiënten eenvoudig vanuit hun stoel, rolstoel of andere bewegingstrainer mooie virtuele fietstochten maken. Zodra de trappers in beweging komen, fietst de patiënt, al naar gelang zijn of haar keuze, een prachtige route door een stad of natuurgebied dat op een beeldscherm wordt getoond. Het ziekenhuis verdwijnt even naar de achtergrond. Zo zorgt het fietslabyrint op een bijzondere manier tegelijkertijd voor beweging én ontspanning en dat heeft een positief effect op het herstel van de patiënt.

2018 | Oplaadstation voor mobiele telefoons op de Spoedeisende Hulp

Nooit meer een lege mobiel op de Spoedeisende Hulp! Door een financiële donatie vanuit het Vriendenfonds kan de Spoedeisende Hulp een zogenoemde 'Charge to go' op hun afdeling plaatsen: een oplaadpunt voor mobiele telefoons.

Veel patiënten die op de Spoedeisende Hulp terecht komen, hebben behoefte om in contact te blijven met hun omgeving, maar hebben vaak geen oplader bij zich. Juist in dit soort acute en onzekere situaties is het extra belangrijk om goed bereikbaar te zijn.

2019 | Gratis workshops 'Look Good Feel Better' voor onze oncologische patiënten

"Als je er minder ziek uitziet, voel je je beter." Met steun vanuit het Vriendenfonds biedt Rijnstate haar patiënten met kanker gratis workshops van stichting 'Look Good Feel Better' aan.

Met praktische informatie over uiterlijke verzorging helpt Look Good Feel Better mensen met kanker er weer beter uit te zien. Hierdoor kunnen ze zich net weer wat beter voelen.

2019 | Sfeervolle inrichting afdeling Oncologie

Na het overlijden van haar moeder wil Claudia Luppes iets doen voor de patiënten met kanker in Rijnstate. En dat doet ze op een ludieke manier. Ze besluit in één jaar tijd aan acht sportieve evenementen mee te doen én er zelf een te organiseren. Al het geld dat ze hiermee ophaalt wordt besteed aan een huiselijke, sfeervolle inrichting van de afdeling Oncologie. Het Rijnstate Vriendenfonds biedt haar een eigen, persoonlijke actiepagina op de website en deelt het bijzondere verhaal van Claudia op de socialmediakanalen van het fonds.

Claudia's actie wordt een groot succes. Zo komt er onder andere een prachtige vleugel op de afdeling Oncologie te staan, die gebruikt mag worden door iedereen die piano speelt.

Lees hier het nieuwsbericht over de actie van Claudia Luppes.

2019 | Muzikale flashmob in ontvangsthal Rijnstate

Muzikale flashmob in het ziekenhuis! Het lijkt een alledaagse middag in het ziekenhuis. Bezoekers lopen af en aan in de ontvangsthal als uit het niets een verpleegkundige begint te zingen. Een arts voegt zich bij hem, gevolgd door nog meer collega's die zich van de omstanders los maken. In werkelijkheid zijn het zangers van het Gelderse operettegezelschap GOOG, die samen met het Rijnstate Vriendenfonds de patiënten en bezoekers op een speciale muzikale verrassing trakteren. Nu klinkt er ook pianomuziek in de ontvangsthal.

Bezoekers genieten van de prachtige klanken en het spektakel dat zich voor hun ogen ontvouwt. Een moment waarop ze even kunnen genieten en vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn.

Klik hier voor een kleine impressie van de muzikale verrassing.

2019 | Dagplanners voor de Kinderafdeling

Een ziekenhuisopname is spannend. Kinderen zijn soms onverwacht in een omgeving die ze niet kennen, met veel onbekende mensen. Het is dan fijn om te weten wat er die dag gaat gebeuren, hoe de verpleegkundigen en dokters heten die voor ze zorgen, en wanneer ze weer naar huis mogen.

Samen met het Rijnstate Vriendenfonds werft de Kinderafdeling daarom voor de aanschaf van dagplanners in alle kamers. De dagplanner laat de jonge patiënt en ouders duidelijk zien hoe de dag eruit ziet en wat er allemaal is gepland. Dat geeft rust en overzicht!

2020 | Een fietslabyrint voor dialysepatiënten

Als het om haar patiënten gaat, dan is geen berg te hoog voor dialyseverpleegkundige Jenny Bakker. Of in haar geval; geen tocht te lang of te koud, want Jenny schaatst de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk om geld in te zamelen voor een fietslabyrint voor de patiënten van de afdeling Dialyse. Met het fietslabyrint kunnen dialysepatiënten tijdens hun behandeling op een leuke en eenvoudige manier bewegen.

Dit geeft een plezierige afleiding tijdens de lange uren in het ziekenhuis en door de extra beweging en ontspanning komt het tegelijkertijd de gezondheid van de patiënten ten goede.

Met hulp van het Rijnstate Vriendenfonds zet Jenny een crowdfundingsactie op en laat ze zich voor iedere ijzige kilometer sponsoren. Met een extra bijdrage vanuit het fonds lukt het Jenny het fietslabyrint voor haar patiënten te realiseren!

2020 | Een fitbox vol tips over gezonde voeding, ontspanning en beweging

Wie fit een behandeling ingaat, herstelt vaak ook beter. Met de financiële steun van bedrijfsvriend en sponsor Konica Minolta ontwikkelt Rijnstate daarom een 'fitbox' voor oudere kankerpatiënten. Een box vol tips over gezonde voeding, ontspanning en beweging die patiënten helpt fit(ter) hun behandeling in te gaan.

De artsen op de polikliniek Kanker bij Ouderen willen met de fitbox kankerpatiënten op leeftijd een voorsprong geven op een voorspoedig herstel. Patricia van Mierlo, geriater: "Een oncologische behandeling zoals een operatie kan je vergelijken met een grote sportinspanning. Daar train je ook voor. Rijnstate biedt de oudere patiënt zo een steuntje in de rug bij het trainingsprogramma om nog fitter de behandeling in te gaan. Dit met als doel na de oncologische behandeling zo spoedig mogelijk weer te herstellen."

2020 | Corona; de wereld op z'n kop

Dan staat in 2020 de wereld op z'n kop. Corona beheerst de krantenkoppen, het dagelijks leven én de zorg. In het ziekenhuis wordt alles op alles gezet om de pandemie het hoofd te bieden. Crisisteams schieten als paddenstoelen uit de grond en onze zorghelden werken dag en nacht om de levens van hun patiënten te redden. Er worden massa's overuren gedraaid om dit onbekende virus te bestrijden en te onderzoeken.

Vermoeidheid slaat ongenadig toe, maar onze zorgmedewerkers putten in deze donkere periode moed uit alle steun en hartverwarmende acties en attenties die ze ontvangen van bedrijven en particulieren. Zo werden onze medewerkers onder andere verrast door een blauwe serenade van tientallen zwaailichten van hulpdiensten.

Samen zetten we de schouders onder deze pandemie en zo komen we dit eerste coronajaar door; met vallen en opstaan en met een enorme gedrevenheid dit virus te verslaan.

Bekijk hier de video over de hartverwarmende blauwe serenade die ons zorgpersoneel ontving van de hulpdiensten.

2020 | Lichtjes voor zorghelden en patiënten

Met een druk op de knop ontsteken Commissaris van de Koning John Berends en burgemeester Ahmed Marcouch op 11 december 2020 de lichtjes in een speciale kerstboom voor de ingang van het ziekenhuis. Hiermee openen zij officieel de decemberactie van het Rijnstate Vriendenfonds.

Iedereen die de medewerkers in de zorg wil bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis, kan tijdens deze bijzondere actie een lichtje kopen voor in deze speciale kerstboom. Ook wordt de gevel van het ziekenhuis feestelijk verlicht. Hiermee zet het Vriendenfonds de medewerkers en patiënten van Rijnstate letterlijk in de schijnwerpers.

De opbrengst van de verkoop van de lichtjes (bijna €21.000,-!) gaat naar de realisatie van drie bijzondere dakterrassen voor de patiënten van Rijnstate:

 • Een speelterras voor de jonge patiënten van het Kindercentrum;
 • Een beweeg- en beleeftuin voor onze patiënten met kanker en onze kwetsbare oudere patiënten;
 • Een dakterras voor patiënten die langdurig op de Intensive Care moeten verblijven.

Bekijk de video voor meer uitleg over de drie dakterrassen en het doel van de decemberactie.

2021 | Waaktas voor naasten van patiënten in de stervensfase

Met behulp van een financiële bijdrage vanuit het Rijnstate Vriendenfonds worden er in het ziekenhuis ruim 120 waaktassen aan alle verpleegafdelingen uitgedeeld. Waken bij een stervende is vaak een intensieve en emotionele periode. Als gebaar van medeleven kunnen verpleegkundigen uit Rijnstate de waaktas uitreiken aan naasten van iemand die gaat sterven.

In de waaktas zitten spullen die afleiding en verzorging kunnen bieden tijdens het waken, zoals een warme plaid, een gedichtenbundel, crème en een puzzelboekje. Het kan de naasten helpen om in het ziekenhuis op een eigen manier afscheid te nemen.

2021 | Fietslabyrint voor patiënten van de afdeling Psychiatrie

Met de financiële hulp van het Rijnstate Vriendenfonds schaft de afdeling Psychiatrie een fietslabyrint voor haar patiënten aan. Met een fietslabyrint kunnen mooi virtuele fietstochten gemaakt worden. Op de open én op de gesloten afdeling wordt direct volop gefietst met het fietslabyrint en dat komt de fitheid van de patiënten zowel lichamelijk als mentaal ten goede.

Want hoe leuk is het om de fiets pakken en door je eigen dorp of stad te fietsen. Ook voor het personeel is het een fijne tool om in gesprek te zijn met de patiënten; welk vakantieland vond je mooi, waar ben je geboren, waar wil je nog heel graag heen. Middels het fietslabyrint brengt het personeel het in beeld en zijn de patiënten voor even elders!

2021 | Sfeervolle en huiselijke inrichting afdeling Geriatrie

Met een bijdrage vanuit het Rijnstate Vriendenfonds wordt de nieuwe afdeling Geriatrie aangekleed met huiselijke en sfeervolle elementen. Gezellig behang siert de muren, schapjes worden gevuld met herkenbare items van vroeger zoals een ouderwetse telefoon, en er komen comfortabele stoelen. Onze kwetsbare, oudere patiënten voelen zich hierdoor eerder 'thuis' en kunnen door de gezellige inrichting eenvoudiger ontspannen.

Bekijk de video voor een impressie van de afdeling Geriatrie.

2021 | Ontspannen in de wellnessbadkamer

Een veilige en prettige plek waar patiënten met kanker tijdens hun intensieve behandeltraject even helemaal kunnen ontspannen; dat is de wens van de afdeling Oncologie. Om dit te kunnen realiseren zetten zij samen met het Rijnstate Vriendenfonds een actie op om gelden te werven voor een wellnessbadkamer. Een badkamer voorzien van alle luxe en gemakken waar de patiënt kan luisteren naar zelf uitgekozen muziek en is omringd door zachte kleuren. Kortom; een rustgevende ruimte waar ontspannen centraal staat.

De benodigde donaties, inclusief een mooie bijdrage van bedrijfsvriend Lopital, worden opgehaald en de eerste echte wellnessbadkamer van Rijnstate is een feit!

Klik op deze link voor een impressie van de afdeling Oncologie en de wellnessbadkamer.

2021 | Hartjesactie voor patiënten en zorgmedewerkers Rijnstate

Niemand wil met kerst in het ziekenhuis zijn, maar soms heb je geen keus. In de donkere decembermaand regent het hartverwarmende hartjes tijdens de 'Schenk een hartje' actie van het Rijnstate Vriendenfonds. Want iedereen die onze medewerkers of patiënten die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis moeten zijn, een hart onder de riem wil steken, kan hen tijdens deze actie een symbolisch hartje schenken.

Ook wordt de voorgevel van het ziekenhuis, net als vorig jaar, op indrukwekkende wijze verlicht met hartenwensen voor onze medewerkers en patiënten. Daarnaast ontvangen alle patiënten die tijdens kerst in het ziekenhuis liggen een mooie attentie in de vorm van een vilten hartje die ze mee naar huis kunnen nemen.

Burgemeester Ahmed Marcouch steekt onze patiënten en medewerkers een hart onder de riem met zijn bezoek aan Rijnstate. Hij toont zijn betrokkenheid met deze prachtige foto bij ons Rijnstate Vriendenfonds hart; hét symbool van onze hartjesactie.

Naast alle hartverwarmende wensen die we voor onze patiënten en medewerkers ontvingen, bracht de actie maar liefst €29.774,- op. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het speelterras voor het Kindercentrum.

Bekijk hier de video (Omroep Gelderland) van de verlichte gevel van het ziekenhuis.

2022 | Harpmuziek voor te vroeg geboren baby's

Zachte klanken vullen een van de gezinskamers op de afdeling Geboortezorg, de afdeling waar ook te vroeg geboren baby's worden verzorgd. Een harpiste speelt liefdevol en speciaal voor deze kleintjes en hun ouders. Door de melodieuze muziek worden zij meegenomen in ontspanning en geborgenheid. Iets dat zo belangrijk is na de stressvolle ervaring van een vroeggeboorte.

Met behulp van een financiële bijdrage van het Rijnstate Vriendenfonds vindt er op de afdeling Geboortezorg een bijzondere pilot plaats. Drie maanden lang speelt een speciaal hiervoor opgeleide harpiste regelmatig voor de te vroeg geboren baby's en hun ouders.

Bekijk hier de video van de eerste muzikale sessie voor een te vroeg geboren tweeling.

2022 | Bijzonder schilderij voor afdeling Oncologie

Kunstenares Lea Manders doneert schilderij 'Het Gloren' aan de afdeling Oncologie. Het kunstwerk heeft zij speciaal voor de patiënten van deze afdeling gemaakt.

Lea Manders: "Het schilderij is geïnspireerd op een heidelandschap, zoals je die ook hier op de Veluwe ziet. De blauwborst en de wespenorchis op de voorgrond zijn vaste bewoners van de heide. De kleuren heb ik zo gekozen dat je er het ochtendgloren of juist het avondgloren in terug kan zien; alle emoties die daarbij horen passen in dit schilderij."

Nicky Nillesen, hoofd zorg Oncologisch Centrum is ontzettend blij met het kleurrijke kunstwerk: "Als ik 's ochtends door de gang loop, straalt het schilderij me in al zijn schoonheid al tegemoet. Het voegt echt iets positiefs toe aan de ruimte en is een prachtig cadeau voor onze patiënten.

2022 | Een dakterras voor de patiënten van de Intensive Care

Op de Intensive Care (IC) worden patiënten opgenomen die in een levensbedreigende situatie verkeren en/of bij wie lichaamsfuncties intensief bewaakt, behandeld of overgenomen moeten worden. Dit kan zijn na een grote operatie, maar ook na een ernstig ongeval of bij een levensbedreigende ziekte. Een Intensive Care behandeling en ook een Medium Care behandeling (MC) kan soms dagen tot weken duren, een periode die zich afspeelt in een Intensive Care kamer.

Beweging, frisse lucht en andere omgeving is een krachtbron voor herstel
Als patiënten vroeg een bewegingsprogramma aangeboden krijgen, is het herstel vaak sneller en beter. Daarom is het tegenwoordig gebruikelijk om patiënten 'zo wakker mogelijk' op de Intensive Care te behandelen. Om hieraan nog meer invulling te geven willen we een speciaal dakterras bij de nieuwe IC/MC creëren. Hiermee willen we onze patiënten een prettiger verblijf bieden en bijdragen aan een beter en sneller herstel.

Mede dankzij de donaties en giften die via het Rijnstate Vriendenfonds ontvangen zijn, kan dit jaar gestart worden met de bouw van dit dakterras op de Intensive Care.

2022 | Onze wensen en ambities

Ook in dit jubileumjaar hebben we vele ambities en wensen om speciale en waardevolle voorzieningen voor onze patiënten mogelijk te maken, zoals:

Een speelterras voor de jonge patiëntjes van de afdeling Kindergeneeskunde

Nu is het dak dat grenst aan de afdeling Kindergeneeskunde nog leeg en verlaten, maar met behulp van u en onze vrienden, sponsors en donateurs hopen we daar binnenkort een unieke, veilige speelplek in de buitenlucht te realiseren. Een plek waar de patiëntjes weer even kind kunnen zijn en hun ziekzijn kunnen vergeten. Klik op deze link voor een impressie van de locatie van het toekomstige speelterras.

Wilt u meehelpen om dit speelterras voor onze jonge patiëntjes mogelijk te maken?Doneer hier uw bijdrage naar keuze. Hartelijk dank!

Een Beweeg- en Beleeftuin voor onze patiënten met kanker en kwetsbare oudere patiënten

Dankzij alle ontvangen donaties en giften kan dit jaar gestart worden met de bouw van de speciale Beweeg- en Beleeftuin voor onze kwetsbare oudere patiënten en patiënten met kanker. Onze wens is om deze bijzondere buitenruimte sfeervol in te richten met veel groen en speciale beweegtoestellen. Hiervoor hebben we nog financiële middelen nodig.

Wilt u meehelpen de Beweeg- en Beleeftuin sfeervol in te richten?
Doneer hier uw bijdrage naar keuze. Hartelijk dank!

Nog meer wensen om in 2022 te realiseren...

Een tweede fietslabyrint op de afdeling Dialyse

Voor meer afleiding en beweging voor onze patiënten tijdens het urenlang dialyseren, hopen we nog een tweede fietslabyrint aan te kunnen schaffen.

Helpt u mee? Doneer hier uw bijdrage naar keuze.

Webcams in wiegjes pasgeboren baby's

Als je baby na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven, wil je er het liefst de hele dag bij zijn. Soms lukt dit ouders door omstandigheden echter niet. Met het plaatsen van webcams in ieder babybedje willen wij het mogelijk maken dat jonge ouders geen enkel kostbaar moment meer van hun pasgeboren kindje hoeven te missen.

Helpt u mee? Doneer hier uw bijdrage naar keuze.

Verminderen van stress en angst bij onze jonge patiënten

Wegwerken van apparatuur achter speciale wandkasten helpt mee aan het verminderen van angst en stress bij jonge patiënten.

Helpt u mee? Doneer hier uw bijdrage naar keuze.

Co-sleeper voor ouder en kind

Als moeder en baby in het ziekenhuis moeten blijven, dan is het belangrijk voor de baby om in een co-sleeper dichtbij de moeder te kunnen liggen.


Helpt u mee? Doneer hier uw bijdrage naar keuze.

Digitale beeldschermen

Als je als kind opgenomen wordt in het ziekenhuis dan is dat spannend en mis je thuis. Helpt u mee digitale beeldschermen mogelijk te maken? Zodat onze jonge patiënten afleiding krijgen, foto's en filmpjes kunnen kijken en een spelletje kunnen spelen?

Doneer hier uw bijdrage naar keuze.

Onderzoek naar betere behandeling van kanker

Rijnstate doet veel onderzoek op het gebied van oncologie. Hierdoor kunnen we in de toekomst zorgen voor betere en gerichte behandeling en de kans op genezing vergroten. Het Rijnstate Vriendenfonds steunt nog tal van andere onderzoeken binnen Rijnstate voor nóg betere zorg aan onze patiënten. Wilt u bijdragen aan betere behandelmethodes voor onze patiënten?

Doneer hier uw bijdrage naar keuze.

Maak kennis met de bedrijfsvrienden van het Rijnstate Vriendenfonds

Wij zijn trots op de betrokkenheid en dankbaar voor de steun van onze bedrijfsvrienden; bedrijven die zich verbonden voelen met Rijnstate en haar patiënten. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid leveren onze bedrijfsvrienden een structurele bijdrage aan een aangenamer verblijf en nóg betere zorg voor onze patiënten.

Graag stellen wij u voor aan onze bedrijfsvrienden:

 • Bunzl Retail & Industry
 • CCG- Cleanroom Combination Group
 • K&R Services B.V.
 • Konica Minolta Business Solutions Nederland BV
 • Biljoen Groen & Liemers Hendriks
 • Van Wijnen
 • Unica
 • Lopital
 • Barth Slijkhuis BV
 • Kaars Koffie
 • BDO
 • Berghege Heerkens Bouwgroep
 • Gemril B.V.

Wilt u ook onze bedrijfsvriend worden? Of heeft u een leuk idee voor een bijzondere sponsoractie samen met uw collega's of medewerkers? Laat het ons weten!

Bel Jolande van der Kemp op 06-21308283 of Chantal van Aken op 06-10509354, of stuur een e-mail naar vriendenfonds@rijnstate.nl.