Op woensdag 13 juni ontvingen wij onze sponsors en bedrijfvrienden voor een wel heel bijzondere en inspirerende lustrumeditie van onze bedrijfsvriendenbijeenkomst. Centraal thema hierbij was de ‘intensieve zorg voor elkaar’. Aan de hand van boeiende presentaties van onder andere artsen en onderzoekers van Rijnstate werden onze gasten meegenomen in de wereld van de Intensive Care. Een rondleiding gaf daarna een prachtig beeld van de innovatieve verbouwingen die op dit moment onder andere voor de IC en de OK’s binnen Rijnstate worden uitgevoerd.

Vijf jaar Vriendenfonds
De beste zorg voor onze patiënten; daar gaan we voor binnen Rijnstate. Dat dit alleen met elkaar én met behulp van onze sponsors en bedrijfsvrienden kan worden gerealiseerd is duidelijk. Met trots werd dan ook teruggekeken op een aantal prachtige projecten die in samenwerking met het Rijnstate Vriendenfonds de afgelopen vijf jaar tot stand zijn gekomen. Hierbij was onder andere aandacht voor het succesvolle programma GO! waarbij kinderen met overgewicht in hun eigen omgeving worden gecoacht naar een gezondere leefstijl.

Nieuw dakterras voor de IC
Uiteraard werd er ook vooruitgeblikt. Eén van de nieuwe projecten waar het Vriendenfonds op dit moment voor werft, werd toegelicht door Michiel Blans, intensivist en Rein Verspiek, IC verpleegkundige. Zij vertelden vol vuur over de wens een huiskamer en dakterras te creëren voor hun patiënten op de IC. Rein Verspiek: “De frisse wind weer even op je gezicht voelen, of de zon op je armen; dat kan een patiënt op de IC zoveel goed doen. Daarom willen wij de patiënten die langdurig op deze afdeling liggen, zo graag de mogelijkheid bieden even naar buiten te kunnen. En dat kan door een dakterras te realiseren, waarin de patiënten op een veilige en beschutte plek van de buitenlucht kunnen genieten.”

Rondleiding
Aan het einde van het programma namen de medewerkers van het bouwbureau de gasten mee langs de ambitieuze vernieuwbouw projecten binnen Rijnstate. Er werd onder andere een kijkje genomen op de nieuwe IC, waar op dit moment nog volop wordt gebouwd. De gasten die nieuwsgierig waren naar het eindresultaat, konden door een 3-D bril tevens genieten van een virtuele rondleiding op de IC en ervaren hoe deze afdeling eruit ziet als alles straks gereed is.

Trots op Rijnstate en het Vriendenfonds!
Tijdens deze lustrumeditie van de bedrijfsvriendenbijeenkomst hebben we laten zien met welke innovatieve projecten wij onze patiënten de beste zorg willen bieden. Aan het einde van de dag gaf één van onze gasten enthousiast aan trots te zijn op Rijnstate en het Vriendenfonds. Dat is fantastisch om te horen en kunnen wij uiteraard niet anders dan beamen!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *