Vandaag vond op de Keppelse Golfbaan in Hoog Keppel het jaarlijkse Kiwanis golftoernooi plaats. Dit jaar was het Rijnstate Vriendenfonds het goede doel, specifiek voor de interactieve speelwand Nebula voor de polikliniek kindergeneeskunde in Zevenaar. Het was een zeer geslaagd toernooi en het resultaat was overweldigend: de Kiwanis haalden, samen met de deelnemers en sponsoren, maar liefst € 10.000 euro op! Kinderartsen Niels Geerdink en Diana Cornelissen Schouten namen de cheque in ontvangst.

IMG_4969

 

Elk jaar organiseert Kiwanis Club de Liemers – een serviceclub van vrijwilligers die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen – een golftoernooi om geld in te zamelen voor een goed doel. Wij zijn ontzettend blij dat Kiwanis de Liemers dit jaar het Rijnstate Vriendenfonds heeft verkozen tot hét goede doel van het golftoernooi! Het geld dat is ingezameld is gebruikt voor de aanschaf van een Nebulawand in de wachtkamer van de polikliniek kindergeneeskunde in Zevenaar.

Afleiding door interactieve lichtmuur

De Nebulawand is een interactieve lichtmuur met honderden LED lichtjes, die elk individueel reageren op aanraking. Het systeem biedt leuke en uitdagende activiteiten gericht op spelen, bewegen en leren. Het doel van deze wand is om de vele kinderen die dagelijks in de wachtruimte komen een fijne en innovatieve manier te bieden om samen te spelen en kind te zijn, maar daarnaast ook om de kinderen afleiding te geven en daarmee onrust en zenuwen weg te nemen.

Kinderen spelen met Nebulawand in Rijnstate Zevenaar

Kinderen spelen met Nebulawand in Rijnstate Zevenaar

Gezamenlijke sponsoring

Op de kinderpoli in Arnhem hebben onze jonge patiënten al kennis kunnen maken met de Nebulawand. Dankzij de opbrengst van het golftoernooi en een aantal andere sponsorbijdragen kunnen binnenkort ook de kinderen in Zevenaar genieten van deze bijzondere interactieve wand! De firma’s Plegt-Vos en Unica hebben als sponsoring aangeboden om een mooie wand te maken waar de lichtmuur op wordt bevestigd. Daarnaast draagt het Rijnstate Vriendenfonds bij vanuit onder meer een bijdrage van KAN van RKHVV.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *