Vanmiddag tekenden Xavier Biermez, Managing Director van Konica Minolta, en Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate en van het Rijnstate Vriendenfonds, een sponsorovereenkomst voor drie jaar. In deze periode zal Konica Minolta in totaal met € 29.500,00 bijdragen aan het Rijnstate Vriendenfonds voor verschillende projecten van Rijnstate. Dit zijn hoofdzakelijk projecten op het gebied van Kanker bij ouderen en voor het Vasculair Centrum.

Het Rijnstate Vriendenfonds is erg blij met Konica Minolta als sponsorpartner. “Dankzij de structurele bijdrage de komen de jaren kunnen wij mooie nieuwe projecten mogelijk maken binnen Rijnstate,” aldus Wim van Harten. “Daarnaast is Konica Minolta, zowel als leverancier van Rijnstate als in de rol van sponsor een betrouwbare en enthousiaste partner die actief meedenkt in het zoeken van innovatieve oplossingen.” “Voor Konica Minolta staat innovatie ten dienste van samenleving en mens centraal,” vult Xavier Biermez aan. “Precies dit vinden we terug in de projecten die we steunen bij Rijnstate. De patiënt zal hier beter van worden.”

Contractondertekening Konica Minolta en Rijnstate Vriendenfonds 1 feb 2017-2

Extra ondersteuning Kanker bij ouderen

Een deel van de sponsorbijdrage zal worden gebruikt voor de polikliniek ‘Kanker bij ouderen’. Bij mensen die ouder zijn dan 70, bestaan er grote verschillen in vitaliteit. “Iemand van 80 jaar kan nog erg vitaal zijn, maar kan ook kwetsbaar zijn als gevolg van meerdere aandoeningen tegelijk, bijvoorbeeld door ernstig hartfalen, suikerziekte en vergeetachtigheid. Daarom is het extra belangrijk om per persoon te kijken welke behandeling het beste past. Zeker bij kanker, omdat de behandeling vaak erg zwaar is,” legt Patricia van Mierlo, geriater bij Rijnstate, uit. Hiervoor heeft zij de polikliniek ‘Kanker bij ouderen’ opgezet. Deze polikliniek vormt, bij een specifieke groep ouderen, een onderdeel van de voorbereiding voor een oncologische behandeling. Op de polikliniek ‘Kanker bij ouderen’ worden deze patiënten systematisch en breed onderzocht. Doel van dit geriatrisch onderzoek is de mate van vitaliteit te bepalen en de behandelwensen en doelen van de oudere patiënt te achterhalen. In deze context kan samen met de oncologisch specialist een individueel en voor de patiënt passend antikankerbehandelplan op maat worden aangeboden. Op deze manier wordt zowel onder- als overbehandeling bij ouderen voorkomen. Verder wordt waar nodig, voor de start van de behandeling, de gezondheidssituatie zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Dit door aanpassing aan te brengen op lichamelijk of psychisch gebied, door bijvoorbeeld medicijnen te veranderen of te minderen, de kans op verwardheid te verkleinen en de conditie te verbeteren door bijvoorbeeld fysiotherapie. Daarnaast wordt gekeken of gedurende behandeling extra zorg thuis noodzakelijk is. Om patiënten en hun naasten voor te lichten over het doel van de polikliniek ‘Kanker bij ouderen’ en ze te helpen zichzelf beter voor te bereiden op de bezoeken aan deze polikliniek, wil Rijnstate de komende drie jaar een aantal ondersteunende middelen ontwikkelen. Dit zal onder meer een filmpje zijn, dat de ouderen ook thuis en met familie kunnen bekijken. Dankzij de sponsoring van Konica Minolta wordt dat nu mogelijk.

Kookboek Vasculair Centrum

Een tweede project waar Konica Minolta in ieder geval aan bij zal dragen is het kookboek dat wordt ontwikkeld vanuit het Vasculair Centrum. Konica Minolta zal hier onder meer zorgen voor de toevoeging van Augmented Reality. Claudia de Swart, manager zorg Vasculair Centrum Rijnstate: “Het idee is een kookboek uit te geven met recepten van restaurants in ons verzorgingsgebied. Een kookboek met gezonde maaltijden, goed voor de vasculaire patiënt, maar ook voor ieder ander. Doel van het kookboek is, naast bevordering van een gezonde leefstijl, de werving van extra gelden voor medisch wetenschappelijk onderzoek vanuit het Vasculair Centrum. Door meer onderzoek kunnen we de behandeling van hart- en vaatziekten in de toekomst nog verder verbeteren.”

Konica Minolta

Konica Minolta biedt oplossingen voor documentmanagement in kantoor- en productieomgevingen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten.

Het Rijnstate Vriendenfonds

Voor de beste zorg willen we binnen Rijnstate onderzoeken, vernieuwen en onze patiënten de beste, mooiste en prettigste faciliteiten aanbieden. Dit zijn vaak de projecten waar geen geld voor is binnen de budgetten van het ziekenhuis. Om dit toch mogelijk te maken, zoeken we extra gelden en samenwerking. Dit doen we vanuit het Rijnstate Vriendenfonds.

Rijnstate

Rijnstate is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Onze kwalitatief hoogwaardige en veilige ziekenhuiszorg is altijd dichtbij de inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijnstate is met circa 5.500 medewerkers de grootste werkgever van de regio.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *