Vorige week ontving de afdeling longgeneeskunde vanuit het MenzisFonds een prachtig bedrag van maar liefst 5.000 euro! Dit geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een fietslabyrint, zodat patiënten tijdens hun ziekenhuisopname in Rijnstate op een leuke en makkelijke manier kunnen bewegen.

Fietslabyrint
De afdeling longgeneeskunde is dit jaar samen met het Rijnstate Vriendenfonds gestart met een crowdfundingsactie voor de aanschaf van een fietslabyrint. Met een fietslabyrint kunnen patiënten eenvoudig vanuit hun stoel, rolstoel of andere bewegingstrainer leuke virtuele fietstochten maken. Een ontspannen manier van bewegen, met een positief effect op het herstel van de patiënt!

MenzisFonds
Om geld op te halen voor dit mooie project meldde de afdeling longgeneeskunde zich aan bij het MenzisFonds. Dit fonds geeft financiële steun aan regionale projecten die bijdragen aan leefkracht en slimmere zorg.

Van de ruim 100 aanmeldingen die het MenzisFonds ontving, werd het project van de afdeling longgeneeskunde uitgeroepen tot één van de gelukkige winnaars. Zij ontvingen tijdens de officiële uitreiking op 12 juli jl. een prachtig bedrag van maar liefst 5.000 euro!

Streefbedrag
Met de bijdrage van het MenzisFonds heeft de afdeling haar streefbedrag ruimschoots gehaald en kan het fietslabyrint worden aangeschaft. Daarnaast verwachten ze nog flink wat sponsorbedragen. De afdeling hoopt daarmee een tweede fietslabyrint of een extra bedfiets aan te kunnen schaffen.Eén reactie op “Longafdeling ontvangt 5.000 euro van het MenzisFonds voor fietslabyrint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *