Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

4.064 lichtjes voor medewerkers en patiënten van Rijnstate

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. 4.064 lichtjes voor medewerkers en patiën...
Speciale Projecten | 11 januari 2021

Wat zijn we blij met de opbrengst van onze Decemberactie! In de afgelopen weken hebben meer dan 1.300 mensen en bedrijven 4.064 lichtjes gekocht om hun waardering aan de medewerkers in de zorg te tonen. De be­trok­ken­heid die uit de­ze cij­fers blijkt is hart­ver­war­mend! De opbrengst van € 20.320 gaat naar de realisatie van drie daktuinen waar patiënten van Rijnstate in een veilige, groene omgeving kunnen ontspannen en herstellen. Doneren voor deze drie projecten blijft ook na de Decemberactie mogelijk.

Mooi resultaat
‘Ik weet het; het is een beroep, het is een professie, maar je moet het maar doen.’ Met deze mooie woorden opende Commissaris van de Koning John Berends vier weken geleden officieel de Decemberactie. Gedurende deze actie kon iedereen die de medewerkers in de zorg wilde bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis, een lichtje kopen voor in de speciale kerstboom bij de ingang van het ziekenhuis. Dat veel mensen de zorgmedewerkers van Rijnstate een warm hart toedragen, laat het mooie resultaat overduidelijk zien.

Meer dan 1.300 mensen kochten een lichtje
Wim van Harten, voorzitter RvB Rijnstate: “Wij zijn erg blij met de opbrengst van deze actie, zeker omdat het een eerste grootschalige actie van ons Vriendenfonds was. Meer dan 1.300 mensen en bedrijven hebben een lichtje gekocht en zo hun betrokkenheid bij medewerkers en patiëntenzorg van Rijnstate getoond!” 

Opbrengst naar drie bijzondere projecten
De Decemberactie verlichtte ook voor de patiënten van Rijnstate de donkere dagen voor kerst. De opbrengst van de verkoop van de lichtjes gaat naar de realisatie van drie bijzondere dakterrassen, waar patiënten van Rijnstate in een veilige, groene omgeving kunnen ontspannen en herstellen: een dakterras voor de IC patiënten, een beleef- en beweegtuin voor oudere patiënten en patiënten met kanker en een speelterras voor het Kindercentrum waar jonge patiënten en hun familie buiten kunnen spelen. Ines von Rosenstiel, kinderarts in Rijnstate: ‘Natuurlijk licht, frisse lucht en vrije ruimte maken deel uit van het genezingsproces. Deze daktuinen vormen een krachtbron op weg naar herstel.’

Doneren voor de projecten blijft mogelijk
Deze week worden de ook de laatste donaties geteld. Het exacte eindbedrag maken we bekend op de actiepagina van de Decemberactie. Alle bedragen die specifiek voor één van de drie daktuinen zijn gedoneerd, worden daarna voor het desbetreffende project gereserveerd. Een prachtige boost, maar om de daktuinen te kunnen realiseren zijn er uiteraard meer gelden nodig. Doneren voor de projecten blijft dan ook na de actie gewoon mogelijk via de afzonderlijke projectpagina’s op onze website. Alle giften zijn meer dan welkom!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje