Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Atrium Rijnstate verandert in fietshal voor Rijnstate Tour de Friends

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Atrium Rijnstate verandert in fietshal v...
Speciale Projecten | 30 oktober 2023

Rijnstate is voortdurend in beweging. Op 2 november trapt het Rijnstate Vriendenfonds af met de eerste editie van de Rijnstate Tour de Friends; een bruisend sponsorevenement waar iedereen uit Arnhem en omstreken voor is uitgenodigd om zich aan te melden en mee in beweging te komen.

Meer dan 200 deelnemers
In de ontvangsthal van Rijnstate stappen tussen 14.00 en 20.00 uur meer dan 200 zorgmedewerkers, patiënten, bezoekers, inwoners en ondernemers op de hometrainers die speciaal voor dit evenement neergezet worden. Op deze 20 hometrainers wordt in elf fietsrondes geprobeerd om de laatste gelden bijeen te fietsen voor de realisatie van een beweeg- en beleeftuin voor patiënten met kanker en kwetsbare, oudere patiënten in Rijnstate.

Om 14.00 uur klinkt het startschot. Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur, opent de eerste ronde van de Rijnstate Tour de Friends door samen met RVB bestuurder Hans Schoo en 18 deelnemende zorgmedewerkers en patiënten van Rijnstate mee te fietsen. De opening wordt poëtisch omlijst door Jesse Laport, stadsdichter van Arnhem.

Iedereen kan meedoen
Jolande van der Kemp, manager Rijnstate Vriendenfonds: "We zijn er trots op dat we dit samen met onze collega's van het Oncologische Centrum en de afdeling Geriatrie hebben kunnen organiseren. Jong, oud, sportief of niet; iedereen kan op deze bijzondere dag en op zijn of haar eigen tempo met ons in beweging komen. Met elkaar zou het moeten lukken om op deze dag de laatste bijna 10.000 euro bij elkaar te krijgen die we nodig hebben om de beweeg- en beleeftuin voor onze oncologische en geriatrische patiënten te kunnen realiseren.

Ondernemers uit de regio van harte uitgenodigd
Van der Kemp geeft aan dat ook alle ondernemers in Arnhem en omstreken van harte zijn uitgenodigd om zich aan te melden en zo op sportieve wijze met elkaar in beweging en in contact te komen: "Net zoals onze hoofdsponsor Formupgrade die met een prachtige donatie ons doel al een stuk dichterbij haalt. Formupgrade gaat daarnaast in de week voorafgaand aan het evenement hun leden op hun eigen locaties inspireren om voor dit mooie doel in beweging te komen. We merken dat veel mensen in de regio zich enorm betrokken voelen bij de zorg en daar zijn we erg blij mee."

Meefietsen voor 1 euro per minuut
Nicky Nillesen, teammanager Oncologische Dagverpleging, vult aan: "Deelnemers kunnen meefietsen voor 1 euro per minuut in rondes van 20, 30 of 45 minuten. Ze kunnen hun startbedrag zelf voldoen of hiervoor eenvoudig en gratis een actiepagina via de website van het Rijnstate Vriendenfonds aanmaken en zich laten sponsoren. Alle deelnemers ontvangen een aandenken. Iedereen die niet wil of kan meefietsen is natuurlijk ook welkom om het evenement mee te beleven en de fietsers aan te moedigen of met een donatie naar keuze een liedje aan te vragen."

Reactiverend verplegen
Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate: "In Rijnstate geven we al jaren een actieve invulling aan reactiverend verplegen. Bij reactiverend verplegen is het uitgangspunt dat we de gezondheid van onze patiënten extra stimuleren door veel aandacht te geven aan beweging, ontspanning en voeding. Dit bevordert het herstel en zo kunnen we de achteruitgang in functie en spierkracht zoveel mogelijk beperken en soms zelfs voorkomen. Het zou ontzettend mooi zijn als we onze oncologische patiënten met de beweeg- en beleeftuin straks een fijne plek in de veilige omgeving van het ziekenhuis kunnen bieden waar ze in de buitenlucht kunnen bewegen om te werken aan hun herstel, of waar ze even kunnen ontspannen na een moeilijk gesprek of een intensie-ve behandeling. Ook voor onze geriatrische patiënten is een ziekenhuisopname vaak stressvol en spannend. In de beweeg- en beleeftuin kunnen we ze ontspanning en beweging bieden en daarmee inactiviteit tegengaan."

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie en aanmelding voor de Rijnstate Tour de Friends.

Foto v.l.n.r.: Jolande van der Kemp (Rijnstate Vriendenfonds), Nicky Nillesen (Oncologische dagverpleging) en Christel van Eldik (afdeling Geriatrie) aan het warmdraaien voor de Rijnstate Tour de Friends.

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje