Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Bijzondere vriendenactie levert 7500 euro op voor onderzoek naar kanker

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Bijzondere vriendenactie levert 7500 euro...
Kanker | 26 juli 2018

In 2017 verloor Kim van Altena haar moeder aan kanker. Deze ingrijpende
gebeurtenis was aanleiding voor een bijzondere vriendenactie waarbij Kim en
vier van haar familieleden in juni de Alpe d'Huez beklommen. Kim en haar
teamgenoten lieten zich voor deze zware klim sponsoren door familie en vrienden en haalden maar liefst 7.500 euro op. De opbrengst komt geheel ten goede aan onderzoek naar de individuele behandeling van kanker.

Alpe d'Huez

Kim's moeder overleed in 2017; één dag nadat Kim een uitzending over de beklimming van de Alpe d'Huez op tv zag. Kim beloofde haar moeder dat ook zij die berg zou bedwingen. Als tegenprestatie voor de zware strijd die haar moeder had moeten leveren, maar ook om zo het grote verlies een plekje te geven. Een jaar van voorbereiden en trainen begon. Daarnaast startten Kim en haar teamgenoten via de website van het Rijnstate Vriendenfonds de vriendenactie 'Zij strijd, wij strijd' en riepen vrienden en familie op om hen te sponsoren. Samen een zware inspanning leveren én geld ophalen voor kankeronderzoek; dat was het doel. Kim; "Zodat in de toekomst hopelijk niemand meer een naaste hoeft te verliezen aan kanker."

Waarom Vriendenfonds

Kim vertelt waarom zij juist het Vriendenfonds kozen als goede doel voor hun actie. "De meeste goede doelen zijn zo massaal. Je weet niet precies waar je geld aan wordt besteed. We zochten naar een doel dat dichter bij ons en de specifieke ziekte van mijn moeder stond. De behandelend arts van mijn moeder attendeerde ons op het Vriendenfonds. Het voelde gelijk goed; het feit dat je eenvoudig een site kan aanmaken waarop mensen kunnen doneren en dat je weet waar het geld aan wordt besteed, gaf de doorslag."

Succes

Het succes van de actie wijdt Kim aan de publiciteit en aandacht die zij en haar teamgenoten aan de actie hebben geschonken. Haar advies aan andere mensen die graag een actie op willen zetten is dan ook communiceren. Roep via Facebook mensen op tot doneren, deel filmpjes en foto's en betrek mensen bij je actie. Daarnaast is blijven vragen erg belangrijk. Herhaling is de kracht van succes!

Samen

Kim en haar teamgenoten kijken terug op een geweldige ervaring. Een bijzondere tijd waarin het woord 'samen' centraal stond. Samen trainen, samen lachen, samen huilen, maar ook samen verwerken. Daarnaast was de steun die ze van alle donateurs, vrienden en familie ontvingen, onbetaalbaar. En het prachtige bedrag dat ze met de klim van de Alpe d'Huez hebben opgehaald, was uiteraard de kers op de taart!

Start nu je eigen vriendenactie

Ben je geïnspireerd door het ontroerende verhaal van Kim en heb je zelf ook een doel waar je je voor in wilt zetten? Start dan nu je eigen actie op onze website en maak het verschil!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje