Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Bouw unieke IC Daktuin Rijnstate gestart, mede dankzij donateurs Rijnstate Vriendenfonds!

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Bouw unieke IC Daktuin Rijnstate gestart,...
Speciale Projecten | 10 oktober 2022

Nog niet eerder is er in Nederland op een Intensive Care (IC) afdeling een buitenlocatie voor intensive care- en medium care patiënten gecreëerd. Mede dankzij de donaties van vele particuliere donateurs, medewerkers van Rijnstate, sponsoren en bedrijfsvrienden van het Vriendenfonds is Rijnstate het eerste ziekenhuis in Nederland dat patiënten van de Intensive Care en Medium Care, zodra het herstel het toelaat, een buitenbeleving kan bieden.

De bouwwerkzaamheden op het naastgelegen dak zijn op 29 augustus gestart en zoals het er nu naar uitziet wordt het project begin december opgeleverd.

Krachtbron voor herstel
Michiel Blans, intensivist bij Rijnstate, vertelt: Het is een prestigieus project. We zijn er trots op dat we dit, mede met steun van vele donateurs, bij Rijnstate kunnen realiseren. Het is bekend dat een buitenbeleving een krachtbron is voor herstel voor patiënten. Maar op een IC is dat niet eenvoudig. Een patiënt die tijdens de herstelfase toe is aan frisse lucht, of even de zon op zijn of haar gezicht wil voelen, moet compleet met alle medische aansluitingen verplaatst en buiten geïnstalleerd kunnen worden. Het is bijzonder mooi dat we dit bij Rijnstate straks mogelijk kunnen maken voor onze patiënten.”

Buitenbeleving
Simone Knaven, Hoofd zorgteam Intensieve Zorg, vult aan: “We creëren twee bedposities; één plek in een binnenruimte voorzien van een groot schuifraam en twee grote plafondramen en een plek buiten onder een speciale overkapping. Het schuifraam van de binnenruimte is zo groot dat je toch die speciale buitenbeleving ervaart. Beide bedposities worden voorzien van alle benodigde medische aansluitingen.”

Inrichting binnen- en buitenruimte
De bijdrage van de donateurs via het Rijnstate Vriendenfonds wordt besteed aan de inrichting van de binnen- en buitenruimte, het groen rondom de dakopbouw en aanvullende nodige sfeervolle aankleding van de ruimten.
Nieuwsgierig naar alle vorderingen? Blijf ons op onze social media kanalen volgen. De komende tijd houden we je via onze pagina's met foto-impressies op de hoogte van de bouwontwikkelingen.

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje