Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Centrum voor ondersteunende en palliatieve zorg (COPZ) introduceert mobiele palliatieve suites in het ziekenhuis

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Centrum voor ondersteunende en palliatiev...
Speciale Projecten | 7 mei 2024

Het palliatieve zorgteam van Rijnstate zet zich in voor het bieden van hoogwaardige zorg aan patiënten in de laatste levensfase. Om een warme en huiselijke omgeving te creëren voor patiënten die in het ziekenhuis komen te overlijden én voor hun naasten, introduceert het team twee mobiele palliatieve suites in het ziekenhuis. Een enorm waardevolle aanvulling in onze palliatieve zorg, die mogelijk is gemaakt door een sponsorbijdrage van Konica Minolta, bedrijfsvriend van het Rijnstate Vriendenfonds.

Warme en comfortabele sfeer
Esther Nijveldt, teammanager palliatieve en ondersteunende zorg: "In plaats van de traditionele klinische setting van een ziekenhuiskamer, zijn de palliatieve suites zorgvuldig ontworpen met fijne meubels en accessoires in zachte stoffen en materialen; hiermee bieden we een warme, comfortabele en rustgevende sfeer waarin hoogwaardige palliatieve zorg kan worden verleend."

Plotselinge achteruitgang
"Het komt regelmatig voor dat patiënten in het ziekenhuis plotseling snel achteruit gaan," vertelt Patricia van Mierlo, klinisch geriater en kaderarts Palliatieve Zorg: "Die achteruitgang is van te voren vaak lastig in te schatten; hierdoor kunnen patiënten ineens niet meer te verplaatsen zijn naar hun eigen huis of een hospice. Ze overlijden dan in ons ziekenhuis."

Binnen vijftien minuten een palliatieve suite
Sander Vergouwen, verpleegkundig specialist: "Omdat juist in de stervensfase geborgenheid, rust en een huiselijke omgeving zo belangrijk zijn, ontstond bij ons het idee voor de palliatieve suites. We kunnen een ziekenhuiskamer nu binnen vijftien minuten ombouwen tot een huiselijke en warme ruimte waardoor de kamer niet meer als een ziekenhuiskamer aanvoelt. Wij zijn Konica Minolta, die dit met hun bijdrage mogelijk maakte, hier heel erg dankbaar voor!"

Xavier Biermez, president bij Konica Minolta Business Solutions Belgie NV/SA & Nederland BV legt uit waarom ze de financiering van de palliatieve suites op zich namen: "Dat zowel de patiënt als zijn of haar naasten zich in dit soort belangrijke en verdrietige momenten omringd weten door warmte en comfort is eigenlijk alle reden die je nodig hebt om deze prachtige voorziening mogelijk te maken."

Patiëntgerichte zorg
De palliatieve suites worden geïntroduceerd als onderdeel van het voortdurende streven naar patiëntgerichte zorg in Rijnstate. Het team gaat deze nieuwe faciliteit inzetten als een waardevol hulpmiddel bij het ondersteunen van patiënten in de laatste levensfase en hun naasten.

Op de foto: De palliatieve suite met vlnr op de voorgrond: Tino van Lienden, Account Director Health & Care at Konica Minolta Business Solutions Nederland BV en Esther Nijveldt
en vlnr op de achtergrond: Patricia van Mierlo, Gert Lambers, marketing director Konica Minolta Business Solutions België en Sander Vergouwen

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje