Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Chipsoft doneert twee speeltoestellen voor nieuw speelterras Kindercentrum

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Chipsoft doneert twee speeltoestellen voo...
Vrouw en kind | 20 mei 2021

Deze week ontving Het Centrum voor Vrouw en Kind een prachtige bijdrage van ChipSoft voor de aanschaf van twee speeltoestellen voor het nieuw te bouwen speelterras van het Kindercentrum.

Aan het einde van ieder jaar organiseert ChipSoft de ‘Charity Challenge’. Tijdens deze jaarlijkse Challenge kunnen zorgpartners via social media aangeven welk goed doel of initiatief een donatie verdient. ChipSoft kiest uit alle inzendingen één of meerdere doelen die zij met een bijdrage steunen.

Met dank aan Gerdy Klein Bleumink, informatiemanager bij Rijnstate, die de Decemberactie van het Vriendenfonds inzond, waren wij dit jaar één van de vier winnaars. Tijdens de Decemberactie werd aandacht gevraagd voor alle zorghelden van Rijnstate én werd er geworven voor drie dakterrassen voor de patiënten van Rijnstate.

Joost Wilson, relatiemanager bij ChipSoft, is blij om te zien dat dit soort initiatieven een kleine bijdrage leveren aan het herstel van de jongste patiëntjes: “We moeten het met elkaar doen.”

Speelterras
Uitgangspunt binnen de kindergeneeskunde in Rijnstate is 'positieve gezondheid'. Onderdeel daarvan is een helende omgeving; een omgeving die bijdraagt aan het herstel van de patiënt. De realisatie van een speelterras in de buitenlucht sluit hier perfect op aan. Op het speelterras worden kinderen uitgedaagd om te bewegen en plezier te maken.

Ines von Rosenstiel, kinderarts in Rijnstate: "Natuurlijk licht, frisse lucht en vrije ruimte maken deel uit van het genezingsproces. Dit speelterras vormt een krachtbron op weg naar herstel."

Bedankt ChipSoft!
Mede namens het Kindercentrum bedanken wij ChipSoft voor hun bijdrage aan het speelterras. Met hun donatie komt deze wens weer een stapje dichterbij realisatie! Vind jij het ook belangrijk dat kinderen in het ziekenhuis een speelplek in de buitenlucht hebben? Help dan mee en doneer!

Op de foto vlnr: Sigrid Bouma, hoofd zorg Kindergeneeskunde; Marije van Walsem, kinderverpleegkundige; Gerdy Klein Bleumink, informatiemanager Rijnstate; Joost Wilson, accountmanager ChipSoft

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje