Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Dierbaren dicht bij elkaar dankzij koppelbed van Roparun

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Dierbaren dicht bij elkaar dankzij koppel...
Kanker | 16 oktober 2020

Zo dicht mogelijk bij je dierbare zijn. Vooral in de laatste levensfase is dat wat patiënten en naasten het allerliefste willen. Met het speciale koppelbed dat het Oncologisch Centrum dankzij de steun van Stichting Roparun ontving, is dit nu mogelijk.

Wat is een koppelbed
Een koppelbed is een speciaal gemaakt bedframe met een matras dat naadloos aansluit op een ziekenhuisbed. Op deze manier kunnen patiënt en dierbare in de allerlaatste levensfase zo dicht mogelijk bij elkaar zijn. En juist deze nabijheid is belangrijk om goed afscheid te kunnen nemen.

Hartelijk dank Roparun!
Dankzij de financiële bijdrage van Roparun kon het Oncologisch Centrum voor haar patiënten zo'n speciaal koppelbed aanschaffen. Marijke Maalderink en Judith Krans, beiden Hoofd Zorg van het Oncologisch Centrum: 'Niemand zou alleen moeten sterven. Het koppelbed maakt het voor mensen in hun laatste levensfase mogelijk om echt dicht bij hun dierbare te zijn. Deze intimiteit; elkaar onbelemmerd kunnen vasthouden en dicht tegen elkaar aan slapen is van onschatbare waarde. Zeker als de tijd die je samen hebt, nog maar zo kort is.'
Namens het Oncologisch Centrum van Rijnstate bedanken wij Roparun voor hun prachtige bijdrage!

Samen kunnen we nog meer betekenen voor onze patiënten!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje