Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Een halve marathon voor hun patiënten

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Een halve marathon voor hun patiënten
Speciale Projecten | 13 oktober 2022

Wat een helden! Zondag 16 oktober lopen dialyseverpleegkundigen Jenny en Linda de halve marathon in Amsterdam. Dit doen ze om geld in te zamelen voor de aanschaf van een tweede fietslabyrint voor hun patiënten. Sponsor hun sportieve uitdaging en help mee een tweede fietslabyrint voor hun patiënten mogelijk te maken!

Tweede marathon
Jenny: "In april liep ik samen met mijn collega Roy, mijn allereerste marathon om geld in te zamelen voor een tweede fietslabyrint voor onze patiënten van afdeling Dialyse in Rijnstate. Veel mensen sponsorden ons sportieve avontuur. We zijn er trots op dat we nu €12.000 bij elkaar hebben, maar… er is nog €3.000,- nodig en daarom ren ik, dit keer samen met mijn collega Linda, aanstaande zondag in Amsterdam nog een halve marathon! Het zou fantastisch zijn als we die tweede fiets dit jaar nog zouden kunnen aanschaffen."

Extra optie
Linda: " Volgende maand start ons nieuwe beweegprogramma en fietsen is daar een onderdeel van. We hebben al een fiets, maar we hebben nog een tweede nodig om zoveel mogelijk patiënten de mogelijkheid te bieden om tijdens hun behandeling te bewegen en te ontspannen met het fietslabyrint. De fiets die we willen aanschaffen heeft daarbij een mooie extra optie: de handbike. Hierdoor kunnen patiënten die rolstoelafhankelijk zijn, of hun benen niet kunnen gebruiken, toch bewegen door met hun handen te fietsen."

Help Jenny en Linda mee!
Help jij Jenny en Linda mee het resterende bedrag bij elkaar te krijgen? Sponsor hun halve marathon en doneer hier. Dankjewel!

Jenny (links) en Linda bij de speciale fiets met handbike die ze willen aanschaffen.

 

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje