Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Even geen patiënt zijn in de beweeg- en beleeftuin

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Even geen patiënt zijn in de beweeg- en b...
Speciale Projecten | 13 juni 2024

Met de zon op ons gezicht en een ongelooflijk gevoel van trots stonden we gisteren in de officieel geopende beweeg- en beleeftuin. Een feestje dat we samen met onze bedrijfsvrienden en sponsors konden vieren, omdat mede dankzij hun bijdrage deze prachtige en waardevolle tuin mogelijk gemaakt kon worden.

In de buitenlucht
De beweeg- en beleeftuin is een plek waar onze oncologische en geriatrische patiënten kunnen ontspannen en bewegen in de buitenlucht. Wegkijkend in het groen even je zorgen vergeten en de muizenissen uit je haren laten waaien. Zo eenvoudig wanneer je thuis gewoon even over de drempel van je voordeur kan stappen, maar nu ook mogelijk voor de patiënten in ons ziekenhuis.

Reactiverend verplegen
Daarnaast sluit de tuin perfect aan bij het reactiverend verplegen dat binnen Rijnstate steeds meer wordt toegepast. Uit onderzoek blijkt dat niet bewegen of teveel bedrust al op korte termijn leidt tot een afname van de gezondheid, zoals vermindering van spierkracht en meer complicaties. Rijnstate moedigt patiënten aan om uit bed te komen, wat hun herstel bevordert en helpt om het verlies van spierkracht te beperken. De beweeg- en beleeftuin nodigt, met haar ideale ligging precies tussen de dagverpleging Oncologie en de afdeling Geriatrie in, patiënten heel eenvoudig uit om in de buitenlucht en met behulp van de aanwezige beweegtoestellen te bewegen.

Nicky Nillesen, teammanager Oncologie: "We zijn trots op deze prachtige plek. Het is geweldig om te zien hoe patiënten hier kunnen genieten en tegelijkertijd werken aan hun herstel."

Heel veel dank bedrijfsvrienden, sponsors en donateurs!
Wij zijn ongelooflijk dankbaar voor al onze bedrijfsvrienden, sponsors en donateurs die hun steentje hebben bijgedragen om deze bijzondere plek mogelijk te maken!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje