Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Fitter de operatie in dankzij Konica Minolta

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Fitter de operatie in dankzij Konica Mino...
Ouderen | 10 september 2020

Wie fit een behandeling ingaat, herstelt vaak ook beter. Met de financiële steun van onze bedrijfsvriend en sponsor Konica Minolta ontwikkelde Rijnstate daarom een 'fitbox' voor oudere kankerpatiënten. Een box vol tips over gezonde voeding, ontspanning en beweging die patiënten helpt fit(ter) hun behandeling in te gaan. Vanaf vandaag delen we deze box uit aan de patiënten op de polikliniek Kanker bij Ouderen. Patricia van Mierlo, Klinisch Geriater presenteerde vanmiddag het eerste exemplaar van de box aan Tino van Lienden, Account Director Health &Care, die namens onze gulle sponsor Konica Minolta aanwezig was.

In de box zit een aantal kaarten met tips over bewegen, gezonde, eiwitrijke voeding en ontspanning. Daarnaast zijn er een stappenteller, een stressbal en een pakje eiwitrijke chocolademelk aan toegevoegd. Handvatten voor de patiënt om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn of haar behandeling. De fitbox is samengesteld door de afdeling Geriatrie, in samenwerking met onder andere het Oncologisch Centrum en de afdelingen Diëtetiek, Fysiotherapie en Medisch maatschappelijk werk.

Polikliniek Kanker bij Ouderen
De artsen op de polikliniek Kanker bij Ouderen willen met de fitbox kankerpatiënten op leeftijd een voorsprong geven op een voorspoedig herstel. Patricia van Mierlo: "Een oncologische behandeling zoals een operatie kan je vergelijken met een grote sportinspanning. Daar train je ook voor. Rijnstate biedt de oudere patiënt zo een steuntje in de rug bij het trainingsprogramma om nog fitter de behandeling in te gaan. Dit met als doel na de oncologische behandeling zo spoedig mogelijk weer te herstellen."

Hartelijk dank Konica Minolta!
Heel graag danken wij Konica Minolta die met een mooie gift de realisatie van de fitbox mogelijk heeft gemaakt. Een prachtige manier om bij te dragen aan de gezondheid van onze oudere patiënten.     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje