Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Geweldige aanwinst voor onze neurologische patiënten!

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Geweldige aanwinst voor onze neurologisch...
Speciale Projecten | 18 januari 2024

Onder luid applaus van de zorgmedewerkers vond gisteren op de afdeling Neurologie van Rijnstate de feestelijke ingebruikname van twee braintrainers plaats. Frank Löwik van Rabobank Arnhem en omstreken overhandigde namens Rabobank aan Marjolein Langeweg, teammanager afdeling Neurologie en Jolande van der Kemp, manager Rijnstate Vriendenfonds een prachtige cheque van tienduizend euro die de aanschaf van deze braintrainers mogelijk maakte.

Braintrainers
De braintrainers zijn bestemd voor patiënten die getroffen zijn door een niet aangeboren aandoening aan de hersenen, zoals een herseninfarct, hersenbloeding of ongeluk, en stimuleren patiënten om lichamelijk en geestelijk actief te blijven.

Positieve bijdrage
Frank Löwik: "Vanwege ons 125-jarig bestaan is er vanuit Rabobank een Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage beschikbaar gesteld voor mooie initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Toen wij de aanvraag van het Rijnstate Vriendenfonds ontvingen, wisten we direct dat we de aanschaf van de braintrainers mogelijk moesten maken. Wij zijn blij dat we hiermee kunnen bijdragen aan een mogelijk betere kwaliteit van leven van eenieder uit onze regio die getroffen wordt door een neurologische aandoening en in het ziekenhuis terecht komt. We hopen dat het gebruik van de braintrainers de patiënten handvatten geeft om sneller weer dichter tot de maatschappij te komen."

Dankbaar
Marjolein Langeweg: "Om onze patiënten optimaal te kunnen stimuleren om zowel lichamelijk en geestelijk weer actief te worden, willen we binnen de veilige muren van onze afdeling een reactiverend dagverblijf inrichten. Belangrijk onderdeel hiervan zijn de twee braintrainers, die niet vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten aangeschaft konden worden. Toen we via de Rabobank de kans kregen om een aanvraag in te dienen hebben Marijke Velthuizen, gespecialiseerd Neuroverpleegkundige op onze afdeling én initiatiefneemster voor ons reactiverend dagverblijf, team Rijnstate Vriendenfonds -het goede doel van Rijnstate - en ik, de hoofden dan ook bij elkaar gestoken. En kijk ons nu hier! We zijn Astrid Huitink-Jacobs, directeur en alle medewerkers van Rabobank Arnhem en omstreken ongelooflijk dankbaar voor deze geweldige gift. Wat een fantastische aanwinst voor de reactivering van onze neurologische patiënten!"

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje