Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Harpmuziek voor te vroeg geboren baby's

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Harpmuziek voor te vroeg geboren baby's
Vrouw en kind | 7 april 2022

Zachte klanken vullen een van de gezinskamers op de afdeling Geboortezorg, de afdeling waar ook te vroeg geboren baby's worden verzorgd. Een harpiste speelt liefdevol en speciaal voor deze kleintjes en hun ouders. Door de melodieuze muziek worden zij meegenomen in ontspanning en geborgenheid. Iets dat zo belangrijk is na de stressvolle ervaring van een vroeggeboorte.

Met behulp van een financiële bijdrage van het Rijnstate Vriendenfonds hebben de verpleegkundigen van de afdeling Geboortezorg ervoor kunnen zorgen dat Lies Joosten, een speciaal hiervoor opgeleide harpiste, vanaf vandaag, donderdag 7 april, voor een pilot van drie maanden, regelmatig voor de te vroeg geboren baby's en hun ouders komt spelen.

Rustgevend voor baby en ouders
Annemieke Lasschuit, gespecialiseerd verpleegkundige neonatologie in Rijnstate: "Wij zijn ontzettend blij dat dit met de gift van het Vriendenfonds mogelijk is gemaakt. We weten hoe rustgevend deze prachtige muziek kan werken, voor zowel de vroeg geborenen als ouders. En dat is in zo'n belangrijke periode een echte stimulans voor het welzijn van ouders en kind.

Impact
Om in kaart te brengen hoeveel impact deze muzieksessies hebben op het welbevinden van onze patiëntjes, starten wij, tegelijk met deze pilot, een onderzoek bij de te vroeg geboren baby's die de sessies aangeboden krijgen. Voor dit moment zijn wij enorm trots dat we deze manier van ontspanning en muzikale aandacht kunnen bieden aan onze kleinste patiëntjes."

Benieuwd naar de klanken? Klik op de video hieronder:

NB : beeldmateriaal is gemaakt met toestemming van de ouders.

Wil jij ook bijdragen aan dit soort bijzondere projecten? Word dan vriend van het Rijnstate Vriendenfonds en maak meer mogelijk voor onze patiënten!

 

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje