Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Inspirerend symposium 'Roparun in actie voor Rijnstate'

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Inspirerend symposium 'Roparun in actie v...
Kanker | 4 februari 2020

Gisteren, maandag 3 februari vond het symposium 'Roparun in actie voor Rijnstate' plaats. Daarin gaven wij aandacht aan alle voorzieningen en projecten binnen Rijnstate die met de financiële steun van Roparun tot stand zijn gebracht. Stichting Roparun financierde onder andere hoofdhuidkoelers, de ontmoetingsruimte in ons Oncologisch Centrum, materialen om bewegen te stimuleren en workshops voor onze oncologische patiënten. Ook vertelden lopers en ambassadeurs van Roparun waarom zij zich inzetten voor dit goede doel.

Wat is Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker.

Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"

Roparun steunt verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie. Maar het is meer dan dat, denk hierbij alleen maar aan alle mooie faciliteiten en workshops die ze binnen Rijnstate gefinancierd hebben.

Sprekers
Tijdens het symposium nam Henk van der Velde, ambassadeur van Roparun de gasten mee langs de historie van de stichting. Daarnaast vertelden lopers Michiel en Corine op bevlogen wijze over hun persoonlijke ervaringen tijdens hun estafetteloop van Bremen naar Rotterdam. Het trainen, de organisatie, de vermoeidheid en twee dagen en nachten achtereen met je team onderweg zijn; alles met één doel; geld ophalen om het leven van mensen met kanker een klein beetje draaglijker te maken.

Eén van de teamleden vertelt na afloop: "Het gaat niet om de massa's mensen die je staan toe te juichen bij de finish. Het gaat om dat ene meisje dat plots enthousiast zwaaiend ergens angs de kant van de weg staat. Haar arm om haar moeder, die kaal van de chemo en in een rolstoel naast haar zit. Dan trekt het kippenvel over je hele lichaam. Dan weet je waar je het voor doet."

Topatleet Bram Som
Voormalig topatleet Bram Som en ambassadeur van Roparun vertelde tijdens het symposium over het belang van bewegen. In 2006 werd hij Europees Kampioen op de 800 meter. "Mijn leven staat niet meer in dienst van de sport, maar ik ben ervoor om mijn kennis en ervaringen te delen."

Roparun bedankt!
Namens de afdeling Oncologie bedankt het Vriendenfonds Roparun voor hun bijdrage aan een inspirerende avond, maar bovenal voor alle mooie projecten die met behulp van hun vrijwillige inzet tot stand zijn gekomen.

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje