Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Jenny schaatst 200 ijskoude kilometers voor dialysepatiënten in Rijnstate

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Jenny schaatst 200 ijskoude kilometers vo...
Speciale Projecten | 28 januari 2019

Wat is ze trots. En met recht, want de prestatie die Jenny – dialyseverpleegkundige bij Rijnstate – afgelopen vrijdag leverde, is er eentje voor in de boeken. Bij temperaturen van -18C schaatste zij, samen met haar vier teamgenoten 200 kilometer op de Weissensee in Oostenrijk. Het was niet de eerste keer dat ze hier op het ijs stond, maar nog niet eerder was ze zo gemotiveerd om de finish te halen. Dit jaar schaatste ze namelijk om geld in te zamelen voor een fietslabyrint voor haar dialysepatiënten.

Barre tocht

Jenny vertelt vol euforie over haar dag op de Weissensee, waar ze een ijskoude start beleefde.
Jenny: "Het was extreem koud, -18C en dat was goed te merken. Het was erg lastig om jezelf warm te schaatsen, waardoor mijn spieren tijdens de eerste vier rondes stijf en koud bleven. Hierdoor kon ik mijn ploegleden niet bijhouden en viel onze groep al snel uiteen."
Gelukkig vindt Jenny aansluiting bij een radioloog uit Amsterdam, met wie ze de hele dag verder schaatst.

De kou zorgt tijdens de tocht echter voor nog meer problemen. Jenny: "Eten onderweg was niet mogelijk, omdat al het voedsel direct bevroor. Om onze energiereserves aan te vullen en op temperatuur te blijven, dronken we na iedere 12,5 km een kop thee of warme Isostar. Dit vertraagde wel onze rondetijd, maar die stops waren noodzakelijk om het vol te blijven houden."

Ook na de tocht eist de kou zijn tol als blijkt dat Jenny's linker oog en haar oren tijdens die 200 kilometer lange rit zijn bevroren.

Gehaald

Een andere ploeggenoot breekt tijdens een val op het ijs ook nog een rib, maar Jenny en haar teamgenoten trotseren moedig alle obstakels en finishen uiteindelijk in de volgende tijden:

– Ed en Gerben: 8 uur en 27 minuten
– Jenny: 9 uur en 15 minuten
– Marco: 10 uur en 59 minuten
– John: Schaatste een prestatietocht van 100 km

Een geweldige prestatie van de hele ploeg, maar zeker ook van Jenny. Zij brak in 2018 haar pols en werd geopereerd aan een peesontsteking. Hierdoor heeft ze slechts één keer kunnen trainen. Het heeft haar echter niet kunnen weerhouden 200 kilometer te schaatsen, in de kou én in een geweldige tijd!

Fietslabyrint

Al Jenny's inspanningen hadden één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de aanschaf van een fietslabyrint voor haar dialysepatiënten. En dat is gelukt! Met behulp van het Vriendenfonds zette Jenny een vriendenactie op, waarna zij en haar teamgenoten collega's, vrienden en familie via social media opriepen de actie met een donatie te steunen. Binnen twee weken haalden ze hiermee hun streefbedrag van maar liefst €2.000,- op. Een doorslaand succes!

Jenny is enorm blij met alle steun en giften die zijn ontvangen en kijkt met veel plezier terug op haar schaatsavontuur op de Weissensee: "Het was koud, het was zwaar, maar ook zo gezellig en met elkaar hebben we die eindstreep toch maar mooi gehaald!"

Doneren kan nog steeds!

Jenny heeft haar doel behaald, maar er is nog steeds geld nodig om het fietslabyrint mogelijk te maken. Jenny: "We zijn er nog niet, dus alle extra donaties zijn meer dan welkom. Dat fietslabyrint moet er gewoon komen!"

Ook zo onder de indruk van Jenny's verhaal? Maak het fietslabyrint mogelijk en doneer!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje