Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Kunstenares Lea Manders doneert schilderij aan afdeling Oncologie

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Kunstenares Lea Manders doneert schilderi...
Kanker | 13 juni 2022

In 2019 startte de Westervoortse Claudia Luppes in samenwerking met het Rijnstate Vriendenfonds, een unieke crowdfundingsactie ter nagedachtenis aan haar moeder. Met deze actie haalde ze geld op voor een huiselijke inrichting van de Oncologie afdeling van Rijnstate; de afdeling waar ook haar moeder tijdens haar ziekte veel tijd moest doorbrengen. Met haar bijdrage hoopte Claudia meer warmte en sfeer op de afdeling te brengen, zodat patiënten zich makkelijker thuis zouden voelen.

Het Gloren
Kunstenares Lea Manders (tevens gemeenteraadslid in Arnhem) las over Claudia’s ludieke crowdfunding in de krant en wilde graag haar steentje bijdragen aan deze actie. Ze besloot kosteloos een schilderij te maken voor de afdeling.

Na twee pittige coronajaren kreeg het schilderij ‘Het Gloren’ onlangs zijn plek op de afdeling.

Geïnspireerd op de heide
Lea Manders: “Het schilderij is geïnspireerd op een heidelandschap, zoals je die ook hier op de Veluwe ziet. De blauwborst en de wespenorchis op de voorgrond zijn vaste bewoners van de heide. De kleuren heb ik zo gekozen dat je er het ochtendgloren of juist het avondgloren in terug kan zien; alle emoties die daarbij horen passen in dit schilderij.”

Prachtig cadeau voor onze patiënten
Nicky Nillesen, hoofd zorg Oncologisch Centrum is ontzettend blij met het kleurrijke kunstwerk: “Als ik ’s ochtends door de gang loop, straalt het schilderij me in al zijn schoonheid al tegemoet. Het voegt echt iets positiefs toe aan de ruimte en is een prachtig cadeau voor onze patiënten. Wij zijn Lea heel erg dankbaar voor haar bijzondere bijdrage!”

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje