Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Ludieke actie voor een speelterras voor het Kindercentrum van Rijnstate

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Ludieke actie voor een speelterras voor h...
Vrouw en kind | 14 juli 2022

Het Rijnstate Vriendenfonds trapt deze week af met een ludieke crowdfundingsactie voor de zieke kinderen van Rijnstate. Met deze actie wordt geld ingezameld voor een speciaal buitenspeelterras voor de jonge patiënten van het Kindercentrum; een speelplek in de buitenlucht waar ze, binnen de veilige muren van het ziekenhuis, even kunnen spelen en weer gewoon kind kunnen zijn.

Het speelterras dat op een naastgelegen dak bij het Kindercentrum gerealiseerd moet worden is een lang gekoesterde wens van de afdeling, ouders van de patiëntjes en niet in de laatste plaats van de jonge patiënten zelf. De realisatie van het speelterras kan niet gefinancierd worden vanuit de ziekenhuisbudgetten en kan dan ook alleen mogelijk gemaakt worden met de steun van donateurs.

Iedereen die tijdens deze actie €20,22 doneert, krijgt een naamsvermelding op een speciaal ‘Vrienden voor het speelterras’ kunstwerk dat op de muur tegenover de ingang van het speelterras zal worden gemaakt.

Krachtbron op weg naar herstel
Het is niet moeilijk je voor te stellen hoe het voor een kind moet zijn om in een ziekenhuis te liggen. “Het zijn vaak spannende en onzekere tijden”, legt Sigrid Bouma, hoofd zorgteam Kindergeneeskunde, uit. “Met het speelterras willen we de kinderen op onze afdeling een buitenplek bieden, waar ze, als de gezondheid het toestaat, even kunnen ontsnappen uit de ziekenhuissfeer en onbekommerd met ouders, broertjes of zusjes kunnen bewegen en plezier maken.” Dorien Jacobs, kinderverpleegkundige, vult aan: “Bewegen in de buitenlucht, zeker als dat op een fijne, ontspannen manier kan, is een krachtbron op weg naar herstel. En dat is wat we willen voor onze jonge patiënten.”

Lisa Zoon (14 jaar), lid van de Kinderadviesraad van Rijnstate, is het daar roerend mee eens: “Als je in het ziekenhuis ligt lijkt het mij echt super fijn om, als je je weer wat beter voelt, een frisse neus te kunnen halen, even alle ellende los te laten en samen met jouw bezoek of andere kinderen van de afdeling buiten te kunnen spelen.”

€20,22
Op de vraag waarom er bij deze actie specifiek voor een donatiebedrag van €20,22 is gekozen, geeft Jolande van der Kemp, manager fondsenwerving, antwoord: “Samen met het Kindercentrum werven we al een aantal maanden voor dit bijzondere project. We willen dit jaar, in 2022, genoeg geld bij elkaar krijgen om het speelterras ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Hoe eerder de jonge patiënten van Rijnstate de mogelijkheid krijgen om te genieten en te spelen in de buitenlucht, hoe beter. En door het bedrag laag te houden, hopen we zoveel als mogelijk inwoners uit onze regio aan te spreken voor een donatie. Het bedrag van €20,22 staat voor dit jaar 2022, waarin we de financiering van de wens hopen rond te krijgen”.

Hart voor het speelterras
Het speelterras kan echter alleen worden gerealiseerd als er voldoende giften worden ontvangen. “Wij hebben onze donateurs dan ook hard nodig”, vervolgt Van der Kemp. “En daar willen we iets bijzonders voor teruggeven. Daarom geven we alle donateurs met deze actie de mogelijkheid hun naam op een zichtbare manier te verbinden aan het speelterras. Iedereen die €20,22 doneert wordt met zijn of haar naam in het speciale ‘Vrienden voor het speelterras’ kunstwerk vereeuwigd. Het kunstwerk is een lijntekening in de vorm van een hart, waarin plaats is voor 6.000 namen van donateurs en bedrijven die onze jonge patiënten een warm hart toedragen. Als we dit bijzondere kunstwerk vol krijgen, dan betekent dit dat er met de bouw van het speelterras begonnen kan worden. We willen dan ook iedereen in de regio oproepen om te doneren, want alleen samen maken we het speelterras mogelijk!”

Doneren kan op de website van het Rijnstate Vriendenfonds

Fotobijschrift: v.l.n.r Lisa Zoon, Sigrid Bouma en Dorien Jacobs op het dak dat nu nog leeg en kaal is, maar waar hopelijk straks het speelterras kan worden gebouwd. (Foto: Rijnstate Vriendenfonds)

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje