Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Mantel sponsort fietslabyrint dialyse-afdeling

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Mantel sponsort fietslabyrint dialyse-afd...
Speciale Projecten | 12 februari 2019

Na haar succesvolle schaatsavontuur heeft Jenny, dialyseverpleegkundige bij Rijnstate, geen moment stilgezeten. Afgelopen week mocht ze bij Mantel in Den Bosch een korte presentatie houden over het belang van een fietslabyrint op de dialyse-afdeling. Hiermee won ze een prachtig sponsorbedrag van €500,00!

Mantel Sponsor Pitch

Ieder jaar organiseert Mantel de 'Mantel Sponsor Pitch', waarin wielergerelateerde goede doelen de kans krijgen zichzelf te presenteren. De beste presentaties/goede doelen worden beloond met een mooi sponsorbedrag. Mantel heeft naast een online winkel ook twee grote fietsenwinkels in Arnhem en Den Bosch en gaat voor de beste fietservaring. Net als Jenny die haar patiënten met de inzet van een fietslabyrint op de leukste manier wil laten bewegen.

Wat is een fietslabyrint

Met een fietslabyrint kan je mooie, virtuele fietstochten maken door een gebied of stad naar keuze. En dat gewoon vanuit een behandelstoel of -bed! Er is keuze uit meer dan 250 fietsroutes over de hele wereld; dus of je nou door de vertrouwde Arnhemse straten wilt fietsen, of het centrum van Parijs wilt verkennen, het is allemaal mogelijk. Door te trappen start de fietsroute. Je kan zelf bepalen welke kant je op gaat en hoe hard je fietst. Zo zorgt het fietslabyrint op een bijzondere manier voor beweging én ontspanning.

Dialysebehandeling effectiever door bewegen

Dialysepatiënten zijn door hun ziekte vaak moe en hebben minder spierkracht. Bovendien zijn ze veel tijd kwijt aan hun behandeling: gemiddeld 3 keer per week liggen ze 4 uur in een stoel of bed. Genoeg bewegen lukt dan niet. Bewegen tijdens de dialysebehandeling is dé oplossing. Het maakt de behandeling effectiever, de bloeddruk daalt minder, de patiënt heeft minder last van kramp, minder botontkalking en voelt zich fitter. Een fietslabyrint op de dialyse-afdeling zou daarom een geweldige aanwinst zijn. Want niet alleen komt het de gezondheid van de patiënt ten goede, daarnaast zorgt het ook voor welkome afleiding en ontspanning.

Mantel bedankt!

Met het sponsorbedrag van Mantel komt de aanschaf van een fietslabyrint weer een stapje dichterbij en daar is Jenny ontzettend blij mee. Namens haar, de dialysepatiënten en het Vriendenfonds; hartelijk dank Mantel voor jullie mooie bijdrage aan het fietslabyrint!

Wil je ook doneren? Dat kan heel eenvoudig via de actiepagina van de dialyse-afdeling.

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje