Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

MDL patiënten in beweging met fietslabyrint

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. MDL patiënten in beweging met fietslabyri...
Speciale Projecten | 11 maart 2024

Dankzij de steun van donateurs en bedrijfsvrienden van het Rijnstate Vriendenfonds kon de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) onlangs een fietslabyrint voor hun patiënten aanschaffen. Een waardevolle voorziening waar de afdeling en haar patiënten erg blij mee zijn!

Fietslabyrint
Met het fietslabyrint kunnen patiënten virtuele fietstochten in een land of stad naar keuze maken. Stoppen ze met trappen? Dan stopt de fietsroute op het scherm. Op kruispunten kiezen ze zelf een richting; zo kunnen ze een stad, dorp of natuurgebied op verschillende manieren verkennen.

Beweging, afleiding en ontspanning
"Beweging en ontspanning zijn twee belangrijke pijlers op de weg naar herstel. Wij zijn dan ook ontzettend dankbaar voor deze nieuwe mogelijkheid voor onze patiënten om in beweging te komen", vertelt Nancy Masselink, teammanager afdeling Maag-, Darm-, Leverziekten bij @Rijnstate. "Door de mooie beelden en omgevingsgeluiden van het fietslabyrint lijkt het net alsof je buiten fietst. Dat geeft onze patiënten een extra stimulans om op de pedalen te stappen. Daarbij is het meer dan alleen bewegen; het fietslabyrint geeft onze patiënten welkome afleiding én ontspanning. Ook dat is enorm waardevol."

Help mee en doneer
Wil jij ook bijdragen aan betekenisvolle extra's voor onze patiënten en hen daarmee een prettiger verblijf in Rijnstate bieden? Steun dan het Rijnstate Vriendenfonds met een donatie of word structureel donateur.
Samen maken we meer mogelijk!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje