Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Rijnstate Vriendenfonds reikt 'Artikel van het Jaar' prijs uit

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Rijnstate Vriendenfonds reikt 'Artikel va...
Algemeen | 5 juni 2023

'Artikel van het Jaar' prijs
Vorige week reikte het Vriendenfonds tijdens het jaarlijkse wetenschapssymposium van Rijnstate, de 'Artikel van het Jaar' prijs uit. Drie genomineerden presenteerden hierbij hun onderzoek dat al eerder in een wetenschappelijk artikel gepubliceerd werd. Het meest aansprekende onderzoek, dat de meerderheid van de stemmen uit het aanwezige publiek kreeg, ontving een prachtige cheque van € 1500. Dit bedrag zetten de onderzoekers in voor het vervolg van hun onderzoek of voor ander onderzoek binnen Rijnstate. Dit jaar ging de eretitel naar het onderzoek van Jeannette Hofmeijer, neuroloog bij Rijnstate en Barry Ruijter, voormalig PhD-student, nu neuroloog in opleiding. Zij onderzochten de zin of onzin van behandeling door bepaalde medicijnen bij patiënten die na een hartstilstand in coma belanden.

Posterprijs
Daarnaast werd er ook een posterprijs van € 500 uitgereikt. Tijdens het symposium werden 20 onderzoeken op posters gepresenteerd. De vier beste posters werden middels een korte pitch toegelicht door de onderzoekers. Winnaar van de Posterprijs was Emma Custers. Zij en haar collega's onderzochten het effect van gewichtsverlies na een maagverkleining op de hersenen.

Jolande van der Kemp, manager fondsenwerving Rijnstate Vriendenfonds: "Dankzij donaties en giften van onze donateurs en bedrijfsvrienden kunnen we als Rijnstate Vriendenfonds bijdragen aan waardevol wetenschappelijk onderzoek binnen Rijnstate. Daar zijn we enorm trots op, want extra onderzoek maakt nieuwe en betere behandelingen mogelijk en draagt bij aan nóg betere zorg en betere vooruitzichten voor onze patiënten. De 'Artikel van het Jaar' prijs en de Posterprijs geven een extra stimulans aan het waardevolle werk van deze onderzoekers."

Wil jij ook bijdragen aan nog betere zorg voor onze patiënten en nieuwe en betere behandelingen mogelijk maken? Doneer dan jouw bijdrage naar keuze aan wetenschappelijk onderzoek binnen Rijnstate. Hartelijk dank voor jouw steun!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje