Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Stichting Roparun doneert €25.000 aan Beweeg- en Beleeftuin

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Stichting Roparun doneert €25.000 aan Bew...
Kanker | 22 december 2020

Namens de teams 'Hollander' en 'Lingewaard' van Stichting Roparun overhandigde Henk van der Velde vorige week een prachtige cheque ten behoeve van het Oncologisch Centrum van Rijnstate. De donatie van maar liefst €25.000, werd digitaal én coronaproof in ontvangst genomen door Wim van Harten, voorzitter RvB Rijnstate en Marijke Maalderink en Judith Krans, beiden Hoofd Zorg van het Oncologisch Centrum. Het bedrag wordt ingezet voor de realisatie van de Beweeg- en Beleeftuin voor patiënten met kanker en oudere patiënten.

Beweeg- en Beleeftuin
In de Beweeg- en Beleeftuin kunnen patiënten met kanker en kwetsbare ouderen oefeningen doen om aan hun conditie te werken: in de frisse buitenlucht, in plaats van in een saaie sporthal! Ook kunnen patiënten een behandeling of chemokuur in deze tuin ondergaan en daarbij afleiding zoeken in het prachtig uitzicht over de Arnhemse bossen. Daarnaast is de tuin toegankelijk voor patiënten in een bed of rolstoel. Zo kan tegemoet worden gekomen aan een veel voorkomende wens van terminale patiënten. Zij geven vaak aan nog een keer naar buiten te willen; nu kan dit vaak niet en in deze tuin wel.

‘’Het is fantastisch dat we dit, mede door de hulp van Roparun, als aanvulling op de patiëntenzorg kunnen doen. Zonder giften is dit voor ons vrijwel onmogelijk’’, aldus Wim van Harten.

Stichting Roparun
De Roparun is een 500 kilometer lange estafetteloop waarbij vrijwilligers in teamverband hardlopen om geld op te halen voor mensen met kanker.
Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Auke de Boer (voorzitter Stichting Roparun): “De beweeg- en beleeftuin is een project waar we graag aan bijdragen en een mooi voorbeeld van wat wij uit willen dragen in Nederland’.

Corona gooide dit jaar roet in het eten van de Roparun. Ondanks het feit dat de estafetteloop niet doorging, is er echter toch nog geld opgehaald. Daar zijn we Roparun ontzettend dankbaar voor. “Het is zo bijzonder dat we, ondanks een afgelaste Roparun, zo’n prachtige donatie mogen ontvangen’’, aldus Marijke Maalderink en Judith Krans.

Dankbaar en trots op samenwerking met Roparun
De samenwerking tussen het Oncologisch Centrum en Stichting Roparun heeft ondertussen al een geschiedenis waar we trots op zijn. Roparun financierde onder andere al eerder hoofdhuidkoelers, de ontmoetingsruimte in ons Oncologisch Centrum, materialen om bewegen te stimuleren, koppelbedden en workshops voor onze oncologische patiënten.

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje