Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Vitesse toont hart voor de jonge patiënten van Rijnstate

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Vitesse toont hart voor de jonge patiënte...
Vrouw en kind | 7 september 2022

Uit handen van Vitesse-spelers Matúš Bero en Sondre Tronstad ontvingen Ines von Rosenstiel (kinderarts Rijnstate) en Lisa Zoon (lid van de Kinderadviesraad van Rijnstate) maandag een prachtige cheque voor het buitenspeelterras voor ons Kindercentrum.

Hiermee draagt Vitesse bij aan de actie 'Hart voor het speelterras' van het Rijnstate Vriendenfonds, waarmee we voor het einde van dit jaar het benodigde bedrag bij elkaar willen krijgen om een buitenspeelterras voor de zieke kinderen in Rijnstate te realiseren.

Boetepot
Vitesse-middenvelder Sondre Tronstad vertelt: "Voor iedere overtreding of gele of rode kaart die wij als spelers tijdens een wedstrijd krijgen, betalen we een boete voor onze 'boetepot'. Het geld dat we hiermee verzamelen, besteden we graag aan goede doelen binnen de regio Arnhem. We waren er, met ons volledige team, al snel over uit dat we ook wilden bijdragen aan een bijzonder mooi project: een buitenspeelterras, zodat de zieke kinderen in Rijnstate, als het herstel het toelaat, met ouders, broertjes en zusjes kunnen spelen en een moment kunnen vergeten dat ze ziek zijn."

Onbekommerd buitenspelen
Matúš Bero, de aanvoerder van Vitesse, knikt instemmend: "Als voetballer en kersverse vader weet ik hoe belangrijk het voor kinderen is om te kunnen spelen en ontspannen in de buitenlucht. Daarnaast heb ik als klein kind zelf ervaren hoe het is om in het ziekenhuis te liggen. Ik miste destijds vooral mijn vrienden, met wie ik altijd op straat voetbalde en plezier maakte. Even onbekommerd buitenspelen; dat moet voor ieder kind mogelijk zijn. Ook als je in het ziekenhuis ligt. Ik ben blij dat we aan dit belangrijke project een bijdrage kunnen leveren."

Positieve bijdrage aan herstel
Kinderarts Ines von Rosenstiel benadrukt daarbij nogmaals het belang van bewegen: "Iedere beweging, klein of groot, heeft invloed op het lichaam en kan een positieve bijdrage leveren aan het herstel van de kinderen op onze afdeling. Het is onze grote wens dat het speelterras er komt en daarom zijn we zo ontzettend blij met de bijdrage en betrokkenheid van Vitesse."

Lisa Zoon vult aan: "Ik ben enorm fan van Vitesse en normaal gesproken baal je als een van de spelers een overtreding maakt. Maar nu de opbrengst van de boetepot de realisatie van het speelterras weer wat dichterbij brengt, ben ik er natuurlijk super blij mee!"

Vitesse bedankt!
Wij zijn Vitesse ontzettend dankbaar voor deze geweldige bijdrage! De naam Vitesse wordt bijgeschreven in het 'Vrienden van het speelterras' hart.

Help je ook mee?
Wil jij, net als Vitesse, ook bijdragen aan het speelterras en jouw naam in het vriendenhart laten vereeuwigen? Doneer dan € 20,22 via onze website.

Vlnr: Matúš Bero, Lisa Zoon, Ines von Rosenstiel en Sondre Tronstad

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje