Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

VR-bril en fietslabyrint enorm waardevol voor patiënten afdeling Psychiatrie

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. VR-bril en fietslabyrint enorm waardevol ...
Algemeen | 16 december 2022

“Ineens zwom ik tussen mijn lievelingsdieren, dolfijnen. De muziek en het beeld maakte me rustiger en ik kon de negatieve gedachten even laten voor wat ze waren”

Dankzij donateurs en bedrijfsvrienden van het Rijnstate Vriendenfonds, kunnen we onze patiënten op de afdeling Psychiatrie een bijzondere ervaring bieden!

VR-bril om te ontspannen
Jolanda van Winkelen, Verpleegkundige MPU l Psychiatrie, vertelt: “We zijn zo dankbaar dat we dankzij de donateurs en bedrijfsvrienden van het Rijnstate Vriendenfonds voor onze patiënten een VR-bril mochten aanschaffen, met nu al sublieme resultaten.”

Een van onze patiënten vertelt: “Voordat ik de VR-bril gebruikte was ik overprikkeld en verzand in een negatieve gedachtenspiraal. Na het opzetten van de VR-bril zwom ik tussen mijn lievelingsdieren, dolfijnen. De muziek en het beeld maakte me na een tijdje rustiger en ik kon de negatieve gedachten even laten voor wat ze waren. Ook een heel fijne bijkomstigheid was dat ik die nacht heerlijk sliep, en dat was al een poosje geleden. De tweede keer dat ik de bril gebruikte was na een heftig gesprek waarvan ik de emoties moeilijk los kon laten. De VR-bril hielp me te ontspannen en de dag weer verder op te pakken.”

Beeldscherm voor fietslabyrint
Een tweede wens kwam ook in vervulling dankzij de donateurs en bedrijfsvrienden van het Vriendenfonds. Jolanda: “We konden voor de patiënten van onze gesloten afdeling psychiatrie een beeldscherm voor het fietslabyrint aanschaffen. Deze wens koesterden we al langer. Onze patiënten vertelden ons regelmatig dat ze zich beter zouden voelen wanneer ze meer afleiding zouden hebben en hun energie beter kwijt zouden kunnen. Ze voelden zich gevangen in hun vel en het zou ze meer rust geven wanneer ze niet steeds dezelfde muren om zich heen zouden zien. Zo ontstond de wens om ook op de gesloten afdeling een beeldscherm met labyrint te plaatsen. De fiets stond er al. Het is zo geweldig dat onze patiënten nu kunnen fietsen naar een bestemming die ze afleiding, rust en herstel bieden. Zelfs naar het dorp van de Kerstman in Finland; hoe mooi is dat wanneer je met de feestdagen opgenomen bent.

Donateurs en bedrijfsvrienden van het Rijnstate Vriendenfonds, enorm bedankt!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje