Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Waaktas voor troost en steun aan naasten

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Waaktas voor troost en steun aan naasten
Algemeen | 27 november 2023

Waken bij een dierbare die stervende is, is vaak een intensieve en emotionele periode. Zeker wanneer deze dierbare door omstandigheden niet meer naar huis kan en in het ziekenhuis zal overlijden. Als hart onder de riem en gebaar van medeleven biedt het team Ondersteunende & Palliatieve Zorg samen met afdeling Longgeneeskunde en het Centrum voor Psychosociale Zorg en Zingeving in samenwerking met het Rijnstate Vriendenfonds naasten een waaktas aan. In deze tas zitten spullen die afleiding en verzorging kunnen bieden tijdens het waken zoals een puzzelboekje, led waxinelichtjes, een gedichtenbundel en een notitieblokje om gedachten in op te schrijven.

Extra steun in moeilijke tijden
Josien Schoo, verpleegkundig specialist palliatieve zorg bij Rijnstate: "Voor degene die gaat sterven is de aanwezigheid en zorg van de naasten meestal van onschatbare waarde. Maar waken bij een stervende vraagt lichamelijk en geestelijk veel van iemand. Met de waaktas willen we naasten een beetje extra steun bieden tijdens deze moeilijke dagen of uren. Het kan de naasten helpen om in het ziekenhuis op een eigen manier afscheid te nemen."

Heel veel dank aan onze sponsors!
De waaktas kan niet worden mogelijk gemaakt zonder de steun van onze sponsors. Heel veel dank aan Promotie.nl, Intratuin Arnhem, Mijnhart Uitvaartverzorging, Pinkcube, Vermaat en CP Grafimedia voor jullie waardevolle bijdrage!

 

 

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje