Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Zorgvriendenweek 2023 van start!

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Zorgvriendenweek 2023 van start!
Speciale Projecten | 4 september 2023

Tijdens de Zorgvriendenweek van 4 t/m 8 september, staan 15 Vriendenstichtingen van Nederlandse ziekenhuizen in de schijnwerpers. Deze vriendenstichtingen en onderzoekfondsen, zoals ook het Rijnstate Vriendenfonds, zorgen voor extra voorzieningen die bijdragen aan een fijner verblijf voor de patiënten in het ziekenhuis, maar waarvoor geen geld beschikbaar is binnen de reguliere ziekenhuisbudgetten. Naast voorzieningen steunen we ook belangrijk wetenschappelijk onderzoek, waarmee we de zorg nog meer kunnen verbeteren.

Extra aandacht niet overbodig
Dat die extra aandacht voor Vriendenstichtingen in de Zorgvriendenweek niet overbodig is, legt Jolande van der Kemp, manager van het Rijnstate Vriendenfonds uit: “Bijna iedereen kent wel een of meerdere grote goede doelen die zich op landelijk niveau inzetten. Maar dat jouw eigen ziekenhuis ook een Vriendenstichting heeft en voor aanvullende patiëntenvoorzieningen afhankelijk is van donaties en sponsoren, is vaak minder bekend.

Als vriend van het Rijnstate Vriendenfonds kan je met een klein maandelijks donatiebedrag een groot verschil maken voor onze patiënten. Dat is het verhaal dat wij als Rijnstate Vriendenfonds keer op keer moeten blijven vertellen. En dat doen we graag. Want met steun van onze donateurs en bedrijfsvrienden realiseren we ongelooflijk veel mooie dingen voor onze patiënten, zodat ze zich tijdens een stressvolle ziekenhuisopname of behandeling even kunnen ontspannen of net iets meer thuis kunnen voelen.

Twee projecten
Tijdens de Zorgvriendenweek vragen we aandacht voor twee projecten; een buitenspeelterras voor onze jonge patiënten in het Kindercentrum van Rijnstate en een beweeg- en beleeftuin voor onze patiënten met kanker en kwetsbare, oudere patiënten. Voor beide projecten hebben we nog een bedrag nodig. Hoe geweldig zou het zijn als we dat samen met inwoners en bedrijven uit de regio op korte termijn bij elkaar kunnen krijgen! Graag inspireren we iedereen om ons te helpen met een kleine gift zodat we dit samen mogelijk kunnen maken.”

Voor een eenmalige donatie voor deze twee waardevolle projecten, klik hier.

Wil jij onze vriend worden met een kleine maandelijkse bijdrage? Klik dan hier.

Bedankt voor jouw steun!

#rijnstate #rijnstatevriendenfonds #zorgvriendenweek #goeddoel #gemeentearnhem

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje