Betere behandeling en kwaliteit van leven

Rijnstate heeft de zorg voor mensen met kanker (oncologie) goed geregeld in het Oncologisch Centrum. Om de behandeling van kanker continu te verbeteren doen we veel onderzoek. We voeren zelfstandig onderzoek uit, maar participeren ook  in verschillende nationale en internationale studies. Het doel van ons onderzoek is betere en gerichtere behandeling van kanker en de kans op genezing bij kanker te vergroten. Denk daarbij aan onderzoek naar nieuwe medicijnen. Daarnaast doen we ook onderzoek naar de gevolgen van de behandelingen voor de kwaliteit van leven van onze patiënten.

Onderzoek is uiteraard van belang voor de toekomst, maar zeker ook voor onze huidige patiënten. Door mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek hebben ook zij toegang tot de nieuwste behandelingen en de nieuwste medicijnen.

Rijnstate strijdt tegen kanker. Helpt u mee?
U kunt bijdragen aan ons oncologisch onderzoek door bijvoorbeeld een gift, sponsoring of periodieke schenking aan het Rijnstate Vriendenfonds. Direct doneren aan het Rijnstate centrum voor oncologisch onderzoek kan online via iDeal, of door een bijdrage over te maken aan het Rijnstate Vriendenfonds,  NL25 INGB 0672 8708 19, o.v.v. Rijnstate centrum voor oncologisch onderzoek. Wilt u op een andere manier bijdragen? Neem dan contact met ons op via: vriendenfonds@rijnstate.nl of telefonisch: 088-005 8331.

 

Het Oncologisch Centrum van Rijnstate

Rijnstate heeft de zorg voor mensen met kanker (oncologie) goed geregeld in het Oncologisch Centrum. Hier werken verschillende teams van chirurgen, radiologen, radiotherapeuten, internist-oncologen, pathologen en verpleegkundigen. Elk team is gespecialiseerd in een andere tumorsoort en komt regelmatig bij elkaar voor overleg over de behandeling. De patiënt heeft één vast aanspreekpunt aan wie hij of zij alle vragen kan stellen. Zij maakt ook de afspraken, zodat de patiënt zich volledig kan concentreren op de behandeling. Meer informatie over het Oncologisch Centrum van Rijnstate.

Ja, ik help mee aan betere behandeling van kanker!

Steun oncologisch onderzoek