Het Rijnstate Vriendenfonds geeft jaarlijks een prijs uit voor het Artikel van het jaar. Op deze manier geven we extra stimulans aan onderzoek binnen Rijnstate.
Artikel van het jaar
3
Donaties
€4.500,00
Opgehaald van het doel €7.500,00
60%
0 dagen resterend
Afgelopen
Doneren is niet meer mogelijk.

Laatste donatie

€ 1500,-
Anoniem

Het Rijnstate Vriendenfonds geeft jaarlijks een prijs uit voor het Artikel van het jaar. In principe komen alle medewerkers van Rijnstate die een artikel hebben gepubliceerd hiervoor in aanmerking. Het artikel moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • er moet een onderzoek, een oorspronkelijke gedachte of theorie aan ten grondslag liggen;
  • een belangrijk deel van het onderzoek is in Rijnstate ontstaan, geleid en uitgevoerd;
  • het betreft geen abstract, case report, review of (hoofdstuk uit) een boek.

Een jury selecteert uit de verschenen publicaties van het betreffende jaar drie genomineerden. Tijdens het jaarlijkse Wetenschaps- en innovatiesymposium verzorgen de genomineerden een presentatie over het onderzoek dat ze hebben uitgevoerd, waarna de jury de winnaar bekend maakt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1500,00 en is bedoeld ter stimulering van onderzoek en publicatie binnen Rijnstate.

Updates

In 2012 koos de jury voor het artikel van aios Kindergeneeskunde Kirsten Huizing, die aantoonde dat met het invoeren van een enterovirus sneltest antibioticagebruik en ligdagen kunnen worden voorkomen.

In 2013 koos de jury voor het artikel van Harm Boons. Harm Boons heeft een gerandomiseerde onderzoek uitgevoerd bij patiënten ouder dan 65 jaar met een four-part schouder fractuur. De vraag was of deze patiënten het best conservatief (mitella) behandeld kunnen worden of met een hemiprothese. Het onderzoek liet geen duidelijk voordeel zien van de behandeling met een hemiprothese bij een follow up tot een jaar.

In 2014 mocht deskundig juryberaad psychiater Jeroen van Waarde met de eer strijken. Hij schreef het artikel ‘Meer hersenvocht werkt drempelverhogend bij elektroconvulsietherpie’. De jury waardeerde naast zijn zorgvuldig opgezette onderzoek zijn heldere, begrijpelijke en boeiende presentatie.


Donateurs

€ 1500,-
Anoniem
€ 1500,-
Anoniem
€ 1500,-

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie