Binnen het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum doen wij onderzoek naar de effecten van individuele beweegprogramma's op chronische vermoeidheidsklachten en de kwaliteit van leven bij patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Hiervoor kunnen wij jouw steun ook goed gebruiken.
Minder klachten Crohn en colitis door sport?
14
Donaties
€2.790,00
Opgehaald van het doel €2.500,00
112%
0 dagen resterend
Afgelopen
Doneren is niet meer mogelijk.

Laatste donatie

€ 25,-
Anoniem

Inflammatoire darmziekten (IBD) zijn chronische ontstekingsziekten van de darm waaronder Crohn en colitis ulcerosa vallen. Colitis is een chronische ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm. De ziekte van Crohn daarentegen kan voorkomen in het hele maagdarmkanaal. In Nederland zijn er zo'n 90.000 IBD-patiënten. Dit aantal blijft toenemen. De aandoening heeft grote gevolgen voor de individu op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. De ziekte geeft, ook als de ontsteking rustig is, vaak vermoeidheidsklachten en een verminderde kwaliteit van leven.
Uit eerder onderzoek is gebleken dat IBD-patiënten met vermoeidheidsklachten een minder goede lichamelijke conditie hebben ten opzichte van patiënten zonder deze vermoeidheidsklachten.
In onderzoeksverband zullen wij individuele sportprogramma's onder begeleiding van een sportarts en fysiotherapeut gaan aanbieden om te kijken of een verbeterde conditie ook een afname van de vermoeidheidsklachten en een toename van de kwaliteit van leven geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Donateurs

€ 25,-
Anoniem
€ 25,-
Anoniem
€ 15,-
Anoniem
€ 25,-
Anoniem
€ 10,-
Janne
€ 2500,-
Anoniem
€ 10,-
Anoniem
€ 20,-
Anoniem
€ 20,-
Martijn Visser
€ 20,-
Anoniem

Mooi onderzoek

€ 20,-
Marcel de Kroon
€ 30,-
Anoniem

prima onderzoek

€ 20,-
Hugo Leenders
€ 50,-
Anoniem

Top voor toppers
Zet uhm op

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie