Een huiskamer en dakterras voor patiënten op de Intensive Care en Medium Care van Rijnstate, dát is wat we willen! Dit maakt het verblijf aangenamer en kan bijdragen aan beter en sneller herstel. We hebben jouw hulp hierbij hard nodig!
Huiskamer en dakterras Intensive Care Rijnstate
17
Donaties
€12.892,00
Opgehaald van het doel €200.000,00
6%
138 dagen resterend

Laatste donatie

€ 1000,-
Bijdrage HAN

Op de Intensive Care(IC) worden patiënten opgenomen die in een levensbedreigende situatie verkeren en/of bij wie lichaamsfuncties intensief bewaakt, behandeld of overgenomen moeten worden. Dit kan zijn na een grote operatie, maar ook na een ernstig ongeval of bij een levensbedreigende ziekte. Een intensive care behandeling en ook een Medium Care behandeling (MC) kan soms dagen tot weken duren, een periode die zich afspeelt in een intensive care kamer.

Blijvende beperkingen na verblijf IC

Oud- intensive care patiënten ervaren vaak maanden na hun ontslag uit het ziekenhuis nog beperkingen in het dagelijks leven. Er kan sprake zijn van verlies van spiermassa, verminderde beweeglijkheid van gewrichten en spieren, coördinatiestoornissen en psychische klachten (posttraumatische stress stoornissen).

Beweging en andere omgeving helpt

Als patiënten vroeg een bewegingprogramma aangeboden krijgen, is het herstel vaak sneller en beter. Onder andere hierom is het tegenwoordig gebruikelijk om patiënten ‘zo wakker mogelijk’ op de intensive care te behandelen. Om hieraan nog meer invulling te geven, is het onze grote wens om een speciale huiskamer en dakterras bij de nieuwe IC/MC te creëren. Hiermee willen we onze patiënten een prettiger verblijf bieden en bijdragen aan beter en sneller herstel.

Om invulling te kunnen geven aan de huiskamer en om het dakterras te maken (dat uiteraard aan allerlei eisen moet voldoen!), hebben we externe financiering nodig. Dit kan namelijk niet vanuit de reguliere ziekenhuisbudgetten worden betaald. Omdat we dit toch heel graag willen bieden aan onze patiënten, doen we een beroep op zowel particulieren als organisaties om een bijdrage te leveren.

Draag jij ook bij aan een betere toekomst voor onze patiënten?

Doneren kan direct via deze pagina of door een bijdrage over te maken op: NL25 INGB 0672 8708 19. Heb je interesse in sponsoring? Stuur dan een mail naar vriendenfonds@rijnstate.nl of bel 088 005 8331

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Donateurs

€ 1000,-
Bijdrage HAN
€ 50,-
Anoniem
€ 150,-
W.J. Bekker en familie

Geachte, bijgaand onze donatie. Bijzonder bedankt voor de goede zorg voor de wijlen heer W.H.J. Bekker.

€ 10600,-
Opbrengst Rijnstate Nieuwjaarsloop van team 'Projectbureau Bouw'
€ 50,-
Anoniem

een geweldig initiatief., ziekenhuis RIJNSTATE top.

€ 50,-
J.A.

Prachtig doel. Succes gewenst.

€ 30,-
Paul ten Hove

Wat heerlijk om weer eens de buitenlucht te voelen en de vogels te horen!

€ 30,-
Ben Kerkhof
€ 500,-
Radarxense BV

Prachtig initiatief

€ 15,-
Anoniem
€ 50,-
Jesse

Meerdere malen gered door mijn lokale ziekenhuis. Nu iets terugdoen.

€ 200,-
Anoniem

Ja, dit is meer dan de kers op de taart. Bewezen meerwaarde als deze voorziening er komt.

€ 1,-
Anoniem
€ 1,-
Anoniem
€ 15,-
Anoniem
€ 100,-
Jean Nijssen

Mooi wanneer deze aanvulling op de IC verbouwing vanuit het vriendenfonds gerealiseerd kan worden!

€ 50,-
Anoniem

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie