Bewegen is voor longpatiënten niet altijd vanzelfsprekend. Door hun ziekte worden ze hierin vaak beperkt, terwijl beweging juist zo belangrijk is! Speciaal voor deze patiënten willen we daarom een fietslabyrint en bedfiets aanschaffen, waarmee ze tijdens hun ziekenhuisopname op een leuke en makkelijke manier kunnen bewegen. Help jij ons mee dit mogelijk te maken?
Afgerond
Help onze longpatiënten op de fiets!
15
Donaties
€18.614,92
Opgehaald van het doel €15.000,00
124%
0 dagen resterend

Laatste donatie

€ 2500,-
Vriendenfonds (verdubbelaar)

Wat is een fietslabyrint

Met een fietslabyrint kunnen patiënten eenvoudig vanuit hun stoel, rolstoel of andere bewegingstrainer mooie virtuele fietstochten maken. Zodra de trappers in beweging komen, fietst de patiënt, al naar gelang zijn of haar keuze, een prachtige route door een stad of natuurgebied dat op een beeldscherm wordt getoond. Het ziekenhuis verdwijnt even naar de achtergrond. Zo zorgt het fietslabyrint op een bijzondere manier tegelijkertijd voor beweging én ontspanning en dat heeft een positief effect op het herstel van de patiënt.

 

Bewegen is belangrijk!

Juist voor longpatiënten is bewegen van essentieel belang! Het trainen van de beenspieren zorgt voor een betere algehele conditie en daardoor een betere kwaliteit van leven.

Verder is wetenschappelijk bewezen dat training en beweging de kans op heropname verminderd. Als deze training al tijdens de opname met het fietslabyrint ingezet kan worden, gaan patiënten met een mooie voorsprong naar huis. Een win-win situatie dus!

Jij helpt toch ook mee?

De aanschaf van een fietslabyrint en bedfiets kost natuurlijk geld, daarom vragen wij jouw hulp! Dus geef en deel onze actie met vrienden, familie of collega’s! Onze dank is groot!

Namens de Longafdeling in samenwerking met Fysiotherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Donateurs

€ 2500,-
Vriendenfonds (verdubbelaar)
€ 3814,-
Chiesi
€ 1000,-
GlaxoSmithKline BV
€ 66,-
Anoniem
€ 25,-
Anoniem

als je iemand verloren hebt aan longkanker dan hoop je dat er in de toekomst iets gevonden wordt waardoor anderen dit niet meer mee hoeven te maken.

€ 1000,-
Boehringer Ingelheim B.V.
€ 1000,-
Jan Brandsma

Bij mij zijn twee onderste longkwabben verwijderd en ik weet hoe belangrijk het is voor je herstel dat je veel beweegt.

€ 5000,-
MenzisFonds
€ 200,-
Anoniem
€ 1000,-
Vakgroep longartsen

Goed initiatief

€ 250,-
Anoniem
€ 5,-
Anoniem
€ 250,-
Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Prachtinitiatief! Ik zie in mijn directe omgeving hoe belangrijk bewegen is, zéker als je luchtcapaciteit afneemt.

€ 5,-
Anoniem
€ 2500,-
Bijdrage uit algemene gelden Rijnstate Vriendenfonds

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie