In het najaar wil Rijnstate een training aanbieden voor kinderen van 8 tot 12 jaar, kinderen van patiënten van Rijnstate. Het gaat om kinderen die hulp nodig hebben bij de aanpassing aan de ziekte van de ouder.
Afgerond
Groepstraining voor kinderen met ernstig zieke ouder
1
Donaties
€1.000,00
Opgehaald van het doel €1.000,00
100%
0 dagen resterend
Afgelopen
Doneren is niet meer mogelijk.

Laatste donatie

€ 1000,-
Anoniem

Het hebben van een ernstige ziekte heeft niet alleen impact op de persoon zelf, maar ook op zijn of haar omgeving, zoals bijvoorbeeld op de kinderen.

Kinderen met een ernstig zieke ouder blijken vaker internaliserende gedragsproblemen te hebben dan leeftijdsgenootjes, zoals angsten, somberheid, teruggetrokken gedrag en lichamelijke klachten. Ook voelen kinderen zich soms geïsoleerd, laten opstandig gedrag zien en functioneren minder goed op school.

In het najaar wil Rijnstate een training aanbieden voor kinderen van 8 tot 12 jaar, kinderen van patiënten van Rijnstate. Het gaat om kinderen die hulp nodig hebben bij de aanpassing aan de ziekte van de ouder. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten.

In deze groepstraining krijgen kinderen de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met leeftijdsgenootjes en leren ze hoe ze met moeilijke momenten om kunnen gaan.


Donateurs

€ 1000,-

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie