In 2013 is een nieuw onderzoek gestart, om te kijken of de jichtcalculator ook werkt voor een andere patiëntgroep dan de patiëntgroep die werd betrokken voor de ontwikkeling.
Afgerond
Jichtcalculator validatiestudie
1
Donaties
€2.500,00
Opgehaald van het doel €2.500,00
100%
0 dagen resterend
Afgelopen
Doneren is niet meer mogelijk.

Laatste donatie

€ 2500,-
Anoniem

Het bewijs dat iemand echt jicht heeft, is de aanwezigheid van urinezuurkristallen in de gewrichtsvloeistof. Hiervoor is het aanprikken van het pijnlijke gewricht nodig. Dit gebeurt alleen bij een reumatoloog. Negentig procent van de jichtpatiënten wordt echter niet door de reumatoloog, maar door de huisarts behandeld. In samenwerking met huisartsen heeft Rijnstate een instrument ontwikkeld om jicht op een betrouwbare manier te kunnen vaststellen zonder dat er een punctie in het gewricht nodig is. Dit instrument wordt de Jichtcalculator genoemd. Rijnstate heeft veel kennis in huis over jicht en is daarom benoemd tot STZ Expertisecentrum in jicht. Voor de realisatie van het onderzoek dat nodig was voor de ontwikkeling van jichtcalculator, heeft het Rijnstate Vriendenfonds een bijdrage van € 4000,00 geleverd.

In 2013 start een nieuw onderzoek, om te kijken of de jichtcalculator ook werkt voor een andere patiëntgroep dan de patiëntgroep die werd betrokken voor de ontwikkeling. Dit onderzoek, met de titel Validatiestudie jichtcalculator, zal starten in 2013.


Donateurs

€ 2500,-

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie