Voor kinderen met obesitas is sporten vaak niet eenvoudig. Om bewegen leuk én effectief te maken, willen we een speciaal beweegprogramma ontwikkelen voor kinderen met ernstig overgewicht of obesitas in Arnhem e.o. Help je deze kinderen samen met ons aan een gezondere toekomst?
Beweegprogramma voor kinderen met obesitas
106
Donaties
€6.574,00
Opgehaald van het doel €7.000,00
94%
0 dagen resterend

Laatste donatie

€ 15,-
Saskia Brouwer

Heel veel succes allemaal bij het meedoen aan de Bridge to Bridge!

Ook in de regio Arnhem is overgewicht bij kinderen aan de orde van de dag. Jaarlijks melden zich zo'n 200 kinderen uit de regio met obesitas op de kinderpoli van Rijnstate. Deze kinderen hebben ernstige gezondheidsproblemen door hun overgewicht, waardoor de kwaliteit van leven op hun jonge leeftijd al minder is. Rijnstate vindt het belangrijk om de behandeling van overgewicht bij kinderen zo veel mogelijk 'multidisciplinair' en in samenwerking met zorgorganisaties buiten het ziekenhuis aan te pakken. Hieruit is onder meer het project GO! ontstaan en werken we aan de kinderobesitas app.

Om deze kinderen te helpen met sporten en bewegen, gaan we een speciaal beweegprogramma opzetten in samenwerking met andere partijen. Doel van dit beweegprogramma is om het sporten toegankelijk te maken en effectief, maar natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat het leuk is! Dit maakt het voor de toekomst ook makkelijker en laagdrempeliger voor de kinderen om zelf een sport op te pakken. Ook bij dit zoeken naar een geschikte sport zullen de kinderen worden begeleid.

Eind van het jaar willen we het programma opgezet hebben. Wie helpt ons om dit doel te behalen en te zorgen dat ook deze kinderen een gezonde toekomst tegemoet gaan?

Je donatie is van harte welkom! Een eigen actie starten kan ook: Maak hier je eigen actie aan voor dit project

Ook in 2016 is het Rijnstate Vriendenfonds het goede doel voor de Bridge to Bridge in Arnhem. Dit jaar werven we voor dit beweegprogramma voor kids met obesitas. Doe je ook mee aan de Bridge to Bridge op 11 september 2016 en steun je dit project? Inschrijven kan vanaf 19 maart op www.bridgetobridge.nl.

Goed nieuws: de Lions Club Arnhem zorgt, met steun van Lions Quest Nederland, voor de financiering van 100 KidFit activity trackers ter ondersteuning van het beweegprogramma! Hiermee zorgen we ervoor dat kinderen meer bewegen en gezonde gewoontes gaan creëren die ze de rest van hun leven met zich mee zullen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Donateurs

€ 15,-
Saskia Brouwer

Heel veel succes allemaal bij het meedoen aan de Bridge to Bridge!

€ 100,-
Anoniem
€ 300,-
Anoniem
€ 2798,-
Lions Arnhem
€ 1,-
Anoniem

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie