Onze wens is om alle patiëntenkamers te voorzien van een 'kalenderklok': een speciale klok met zeer duidelijke weergave van tijd en datum, geschikt voor ouderen, slechtzienden en voor mensen met geheugenproblemen.
Afgerond
Klokkenproject Beter Ouder
4
Donaties
€8.160,00
Opgehaald van het doel €8.320,00
98%
0 dagen resterend
Afgelopen
Doneren is niet meer mogelijk.

Laatste donatie

€ 5400,-
Anoniem

Rijnstate verleent  gespecialiseerde ouderenzorg.  Door te kijken door de ogen van ouderen weten we steeds beter waar zij behoefte aan hebben.  Zo zijn er op onze locatie in Arnhem gastheren en gastvrouwen bij de hoofdingang om ouderen te helpen met in- en uitstappen. Op de verpleegafdelingen zijn sensoren aangebracht om het vallen uit bed te voorkomen. Bij iedere renovatie en verbouwing binnen ons ziekenhuis houden wij rekening met de wensen en behoeften van ouderen. Er zijn ook faciliteiten die wij heel belangrijk vinden om de ouderenzorg nog verder te verbeteren, maar waarvoor geen geld beschikbaar is vanuit de reguliere budgetten. Dit geldt ook voor het Klokkenproject.

Klokkenproject
Wanneer ouderen worden opgenomen in het ziekenhuis, is het van belang dat zij zich goed kunnen blijven oriënteren. Daarom willen wij onze patiëntenkamers voorzien van een zogenoemde 'kalenderklok': een speciale klok met zeer duidelijke weergave van tijd en datum, die geschikt is voor ouderen, slechtzienden en voor mensen met geheugenproblemen. Graag willen wij met dit klokkenproject de oriëntatie van ouderen tijdens een opname in het ziekenhuis verbeteren. Zo voelen ze zich prettiger en veiliger en wordt hun kwaliteit van leven vergroot.

Lopital sponsorde de eerste vleugel: in 2014 werd dankzij Lopital de afdeling geriatrische Traumatologie voorzien van kalenderklokken. De firma's Coloplast en Medireva sponsorden samen de klokken voor patiëntenkamers op B5, bijzondere chirurgie. In februari 2015 heeft dit project een bijdrage ontvangen van de Stichting Specsavers Steunt vanuit de vestiging Specsavers Arnhem. Dankzij deze bijdragen kunnen alle patiëntenkamers waar dat nodig is van kalenderklokken worden voorzien!

 


Donateurs

€ 5400,-
Anoniem
€ 630,-
Anoniem
€ 630,-
Anoniem
€ 1500,-

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie