Om kwetsbare ouderen tijdens hun ziekenhuisopname ontspanning te bieden, worden er diverse (begeleide) activiteiten aangeboden. Om deze activiteiten mogelijk te maken, zijn goede spelmaterialen nodig. Doneer jij ook?
Spelmaterialen voor kwetsbare ouderen
23
Donaties
€291,00
Opgehaald van het doel €1.300,00
22%
69 dagen resterend

Laatste donatie

€ 70,-
Anoniem

De afdeling geriatrie in ons ziekenhuis biedt plek aan kwetsbare oudere patiënten met meerdere gezondheidsproblemen. Een ziekenhuisopname is ingrijpend en geeft altijd een mate van angst en onzekerheid voor de patiënt. Dit geldt in het bijzonder voor ouderen, vaak vanwege de confrontatie met hun afnemende gezondheid en onzekerheid over de toekomst.

Activiteiten gericht op het welzijn en herstel van de patiënt
Op de afdeling geriatrie zijn activiteitenbegeleiders werkzaam. Zij richten zich op het bevorderen van de zelfredzaamheid, ontspanning en sociale contacten van de individuele patiënt en/of een groep patiënten. Hiermee leveren zij een belangrijke bijdrage aan het welzijn van patiënten: de behoefte aan een zinvolle dagbesteding, sociaal contact en positieve ervaringen en afleiding tijdens de ziekenhuisopname. Dit doen zij bijvoorbeeld door het maken van een praatje, muziekactiviteiten, (geheugen)spelletjes, creatieve bezigheden en bewegingsactiviteiten. Ook het ‘samen eten’ is een belangrijke taak van de activiteitenbegeleiders. Daarnaast stimuleren zij patiënten om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Dit is essentieel voor een goed herstel.

De activiteitenbegeleiders werken niet alleen voor de afdeling geriatrie, maar ook voor geriatrische patiënten op andere afdelingen.

Uitdagend spelmateriaal
Een goed aanbod aan activiteiten hangt nauw samen met kwalitatief goede en uitdagende materialen. Deze materialen zijn kostbaar. We proberen jaarlijks een aantal dingen te vervangen, maar veel van onze materialen zijn verouderd. Om de veranderende doelgroep enthousiast te houden en te stimuleren zoeken we continu naar mogelijkheden om ons aanbod aantrekkelijk en uitnodigend te houden.

Help je mee?
Met jouw bijdrage kunnen we nieuwe en uitdagende materialen aanschaffen die bijdragen aan het welzijn van onze oudere patiënten. Jij doneert toch ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Donateurs

€ 70,-
Anoniem
€ 10,-
Anoniem
€ 10,-
Anoniem
€ 5,-
Anoniem
€ 15,-
Marian
€ 10,-
Anoniem
€ 10,-
Marieke
€ 5,-
Anoniem
€ 5,-
Anoniem
€ 25,-
Anoniem
€ 5,-
Anoniem
€ 5,-
Anoniem
€ 10,-
Claudia
€ 10,-
Rachel
€ 10,-
Marloes
€ 10,-
Anoniem
€ 10,-
Martine

Succes!!

€ 10,-
Renate

Wat een mooi doel.

€ 20,-
Anoniem

Succes

€ 10,-
Marlies

Op naar iets moois!

€ 3,-
Anoniem

Succes ermee

€ 8,-
Anoniem
€ 15,-
Miriam van Ditshuizen

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie