Ernstige infecties komen veel voor en zijn vaak lastig om vroegtijdig te herkennen. Met onderzoek naar hormonen bij mannen die op de Spoedeisende Hulp komen, hopen wij de diagnose eerder te kunnen stellen. Zo kunnen we de behandeling ook verbeteren. Help je mee?
Testosteron als voorspeller van ernstige infectie bij mannen?
0
Donaties
€0,00
Opgehaald van het doel €3.000,00
0%
0 dagen resterend

Jaarlijks komen er ongeveer 2000 patiënten op de SpoedEisende Hulp met een infectie. Vaak betreft het een longontsteking of een nierbekkenontsteking. Ongeveer 10% van deze patiënten wordt hier ernstig ziek van en heeft behandeling op de Intensive Care nodig. Bij wie deze infectie ernstig verloopt is vaak moeilijk te voorspellen. Signalen die wijzen op een ernstige infectie zijn vaak subtiel of worden pas laat zichtbaar.

Uit onderzoek blijkt dat, wanneer patiënten ernstig ziek worden of een grote operatie ondergaan, er een grote verandering plaatsvindt in de hormoonhuishouding. Bij mannen daalt het testosterongehalte tot een niveau van voor hun puberteit.

Met dit gegeven willen wij onderzoeken of we bij mannen op de SpoedEisende Hulp het testosterongehalte kunnen gebruiken om een ernstige infectie te voorspellen. Hierdoor zouden we al in een vroeg stadium een adequate behandeling kunnen starten en mogelijk ernstige complicaties daardoor kunnen voorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zelf een actie starten?

Wil je samen met anderen een project steunen? Start dan je eigen Vriendenfondsactie en vraag jouw vrienden, familie en bekenden om te sponsoren.

Start een actie