Het Rijnstate Vriendenfonds ontvangt 36.000 euro van Stichting Roparun voor de inrichting van een Ontmoetings- en informatieruimte in het nieuwe Oncologisch Centrum van Rijnstate Arnhem. Naast de ruimtes voor diagnostiek en behandeling, willen we zo een ruimte bieden aan onze patiënten waar ze zich kunnen terugtrekken, waar ruimte is voor lotgenotencontact en waar ze extra informatie kunnen krijgen. Deze ruimte willen we op een warme, huiskamerachtige manier inrichten. Dankzij de bijdrage van Stichting Roparun en de inspanning van onder meer het Arnhemse Team 54 kan deze wens worden gerealiseerd!

Ontmoetings- en informatieruimte

cam 1 30-03

De ontmoetings- en informatieruimte wordt ingericht op een huiskamerachtige manier, met veel rust en ruimte en een sfeervolle uitstraling. De ruimte is bedoeld voor gesprekken hebben met lotgenoten, voorlichting over alledaagse gevolgen van kanker, zelf informatie opzoeken (digitaal en in boeken/tijdschriften), rustig kunnen terugtrekken, bijvoorbeeld na moeilijk gesprek en kleinschalige informatiebijeenkomsten en bijeenkomsten voor lotgenotencontact.

Oncologisch Centrum

De oncologische zorg is in 2007 benoemd tot belangrijk aandachtgebied binnen Rijnstate. Sindsdien is hard gewerkt aan de invulling van het Oncologisch Centrum en meer concentratie van deze patiënten binnen één oncologische polikliniek. In augustus 2014 is de bouw van het fysieke Oncologisch Centrum gestart, dat zal worden opgeleverd in 2016. De belangrijkste voordelen van de concentratie binnen dit Oncologisch Centrum zijn:
– Bundeling van oncologische expertise op één plaats
– Intercollegiaal overleg vindt laagdrempelig plaats
– Hoogwaardige zorg door gebruik van dezelfde voorzieningen en diensten
– Meerdere disciplines zijn aanwezig, zoals verpleegkundig specialisten, researchverpleegkundigen, paramedici
– Goede informatie richting de patiënt door aanwezigheid van (digitaal) voorlichtingsmateriaal
– Mogelijkheid tot lotgenotencontact (indien gewenst)

Extra faciliteiten voor patiënten

Het bieden van kwalitatief hoogwaardige en veilige ziekenhuiszorg is de basis van het bestaan van Topklinisch ziekenhuis Rijnstate. Daarnaast werken we continu aan verbetering van onze zorg en deskundigheid. Dit doen we onder meer door onderzoek, maar ook door het innovatie projecten en door het bieden van extra patiëntenfaciliteiten, die het verblijf van onze patiënten nog aangenamer maken. Dit zijn vaak projecten die niet uit de reguliere ziekenhuisbudgetten kunnen worden gefinancierd. Dat geldt ook voor de extra faciliteiten die we binnen het Oncologisch centrum willen bieden, zoals de ontmoetings- en informatieruimte. Het Rijnstate Vriendenfonds werft (financiële) middelen om dit soort projecten mogelijk te maken.

Roparun en Team 54

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. In de regio Arnhem zet Team 54 zich jaarlijks in voor de Roparun.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *