Dankzij Internetorganisatie SIDN kunnen patiënten en familieleden van de Cardio Care Unit (CCU) en de Eerste Harthulp (EHH) nu afleiding vinden en informatie krijgen via wachtkamer TV in de wachtruimte. Een prachtige donatie van SIDN, die bijdraagt aan extra goede zorg voor de patiënt.

De afdeling CCU/EHH in Rijnstate verzorgt de acute dotterbehandelingen voor patiënten uit de brede regio. Daarnaast helpen en verzorgen wij patiënten met (acute) hartproblemen, zoals hartritmestoornissen, hartfalen of een hartinfarct. De Cardio Care Unit en de Eerste Harthulp hebben beiden 10 bedden, aangevuld met een calamiteitenbed. Samen ontvangen we jaarlijks 6.000 patiënten met een acuut hartprobleem. Patiëntgerichtheid, collegialiteit en samenwerking staan bij ons  voorop! Vandaar ook de grote wens voor de wachtkamer TV in de wachtruimte.

De ruimte waar de TV hangt betreft de wachtkamer op de Eerste Harthulp. Daar moet de patiënt wachten op zijn opname/behandeling. En het is tevens de ruimte waar familieleden wachten, indien ze (nog) niet bij de patiënt kunnen of als de patiënt bijvoorbeeld voor een onderzoek of behandeling de afdeling verlaat. De kamer is recentelijk ook opgeknapt.

Afdeling CCU/EHH: “We zijn erg blij met deze donatie voor de wachtkamer TV. Dit draagt bij aan een goede voorlichting aan zowel patiënten als bezoekers, die past in deze tijd van digitalisering. Het geeft een extra service voor patiënt en familie en zorgt ook voor afleiding voor patiënten en familieleden die toch vaak gespannen zijn. Op de wachtkamer TV tonen we onder meer Rijnstate-brede onderwerpen, geven we informatie over onze afdeling Cardiologie en laten we de belangrijkste behandelingen via animatie-afbeeldingen zien. Veel dank dus aan SIDN!”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *