Afgelopen dinsdag, op 27 februari is in Rijnstate Arnhem de ‘De Beij-boom’ onthuld. Deze boom is geplaatst als eerbetoon aan Gert de Beij, voormalig bestuurder van Rijnstate. Het Vriendenfonds heeft met plezier bijgedragen aan het bijzondere kunstwerk dat de boom omringd. Want niet alleen is onder het bestuur van Gert de Beij veel goeds voor het ziekenhuis en haar patiënten gerealiseerd (zoals in 2016 de opening van het nieuwe Oncologisch en Vasculair Centrum); ook zullen de boom en het kunstwerk door veel patiënten van Rijnstate worden ervaren als een prettige en rustgevende afleiding tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis.

Boomspiegel

De ‘De Beij Boom’ is een Ginkgo Biloba, een uitzonderlijk sterke Aziatische boom waarvan de plantenextracten al duizenden jaren worden gebruikt ter bevordering van de gezondheid. De boom wordt omringd door een bronzen kunstwerk, dat hiervoor speciaal is ontworpen door de Arnhemse kunstenaar Carel Lanters. Deze zogenaamde ‘boomspiegel’ is geheel gemaakt van oude medische gereedschappen. De boom en het kunstwerk zijn te bewonderen bij de polikliniek KNO op route 57.

Foto links: Gert de Beij tijdens de opening bij de boom en het kunstwerk. Foto rechts: zomertenue van de Ginkgo Biloba

 

Oncologisch en Vasculair Centrum

Zowel voor het nieuwe Oncologisch- als het Vasculair Centrum heeft het Vriendenfonds met behulp van diverse sponsoren, vanaf de opening van de nieuwbouw in 2016, een aantal mooie projecten kunnen uitvoeren en zo mee kunnen helpen aan nog betere zorg voor onze patiënten. Een overzicht van deze projecten vind je hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *