Verpleegkundig specialisten van het team Ondersteunende & Palliatieve zorg van Rijnstate hebben vandaag (donderdag 29 maart) de eerste ‘Rijnstate waakmand’ aangeboden aan het afdelingshoofd van Longgeneeskunde. Als iemand gaat sterven hebben hun naasten een belangrijke en ondersteunende rol. Waken bij een stervende is vaak een intensieve en emotionele periode. Als gebaar van medeleven biedt het team Ondersteunende en Palliatieve Zorg van Rijnstate naasten een ‘waakmand’ aan. In deze mand zitten spullen die afleiding en verzorging kunnen bieden bij het waken zoals een warme plaid, een gedichtenbundel en massageolie.

Op de foto v.l.n.r.: Josien Schoo, verpleegkundig specialist ondersteunende en palliatieve zorg, Els van Deelen, afdelingshoofd Longgeneeskunde, Judith Thuis, verpleegkundige Longgeneeskunde

Waakmand gebaar van bemoediging

Josien Schoo, verpleegkundig specialist ondersteunende en palliatieve zorg: “Voor degene die gaat sterven is de aanwezigheid en zorg van de naasten meestal van onschatbare waarde. Maar waken bij een stervende vraagt lichamelijk en geestelijk veel van iemand. Met de waakmand kunnen we naasten iets extra’s bieden tijdens het waken. Het kan de naasten helpen om in het ziekenhuis op een eigen manier afscheid te nemen.”  De waakmand wordt uitgereikt aan naasten op de verpleegafdelingen oncologie, neurologie en longgeneeskunde van Rijnstate. Uiteraard kunnen ook andere verpleegafdelingen van de waakmand gebruik maken.

Rijnstate Vriendenfonds draagt bij

De waakmaand is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Rijnstate Vriendenfonds.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *